Het WK-vrouwenvoetbal begint vandaag en we voorspellen vast: kampioen!

Het kan je niet ontgaan zijn natuurlijk, of misschien ook wel want de berichtgeving rondom dit WK is beter dan ooit maar nog steeds slecht, maar vandaag begint het WK-vrouwenvoetbal. Om eerlijk te zijn: ik kwam er pas achter toen ik na het sparen van de insectentattoo’s wat oranje merch in de bakken zag liggen en het kwartje toen pas viel. Niet persé een goede start qua voorbereidingen voor dit WK voor mij als toeschouwer, maar ik ben er nu he-le-maal klaar voor, en ik ga je vertellen wat je moet kijken en wie je moet volgen en waarom wij gaan winnen!

Wat moet je kijken dit WK?

Ja, dit is een inkoppertje natuurlijk! Jij gaat elke wedstrijd van het Nederlands elftal kijken, mét oranje zonnenbril op je hoofd én de vlag om je nek. Ik zet op een rijtje wanneer we een wedstrijd hebben in de groepswedstrijden. We kwalificeren ons natuurlijk, maar wat dan de wedstrijden worden, i keep you posted!

dinsdag 11 juni – 15.00 uur tegen Nieuw-Zeeland

zaterdag 15 juni – 15.00 uur tegen Kameroen

donderdag 20 juni – 18.00 uur tegen Canada

Maar wat kan je vandaag verder nog kijken dan de openingswedstrijd tussen Frankrijk en Zuid-Korea? Er zijn ook hele leuke filmpjes van Touzani met de Oranjeleeuwinnen, waarin hij ze challenges met ze doet en praat over de wedstrijden, gewoontes en voor welke clubs ze hebben gespeeld. Leuk om de vrouwen van het elftal te leren kennen!

Wie moet je volgen dit WK?

Het nummer één insta-account wat je moet volgen is natuurlijk het insta-account van de Oranjeleeuwinnen. Alle ins en outs van de speelsters en de wedstrijden vind je daar! Maar het is ook superleuk om natuurlijk de speelsters van het team te volgen, zoals Lieke Martens (beste voetbalvrouw van het jaar!), Danielle van de Donk, Shanice van de Sanden en nou ja, je vindt ze allemaal wel op insta!

Wat ga je luisteren dit WK?

Haha, ik heb wel gelachen om de liedjes die gemaakt zijn, maar ik zet er even twee voor je op een rijtje! Vooral die van Bureausport vind ik briljant :D

Waarom gaan wij dit WK-vrouwenvoetbal winnen?

We zijn gewoon de beste, daarom. Ik hoef niks anders te horen, geen redenen waarom niet, het komt er niet in bij mij. Maar laten we realistisch zijn: Canada heeft een supergoed vrouwenvoetbal team, en we moeten nog een heel stel wedstrijden en achtste -en kwartfinales door voordat er überhaupt ook maar een finale gespeeld wordt. Ik probeer hiermee te zeggen: laten we een slag om de arm houden. Maar Sherida Spitse geeft in een interview met de NOS aan dat het team hecht is, en dat je daar ver mee kan komen, en nou, dat onderschrijf ik natuurlijk van harte. Dus had ik al gezegd dat we gaan winnen? En laten we ook het gewonnen EK van twee jaar geleden niet vergeten, dat telt toch ook mee? We worden KAMPIOEN!

Ga jij kijken en wie moeten we nog meer écht volgen?