Hoe begin je een eigen blog?

Misschien ben jij wel één van de meiden die eigenlijk super graag een eigen blog wil beginnen. Maar hoe begin je aan zoiets? Want er zijn best wel wat dingetjes die je moet doen en waar je even om moet denken. Toch is een blog beginnen makkelijker dan jij waarschijnlijk denkt! In dit artikel leg ik jou uit hoe jij je eigen blog kunt maken én hoe je dan bezoekers trekt op je blog.

Als eerste: ideeën bedenken

Yes! Je wilt een blog beginnen. Maar wat voor één wil je eigenlijk? Het is slim om te bedenken voor wie je ongeveer schrijft, waarover en waarom. Bedenk dan vooral: waar kan jij eindeloos veel over vertellen? Bloggen doe je namelijk best lang en dan moet je wel steeds weer iets hebben waar je over kunt schrijven. En waarom wil je bloggen? Als je het alleen voor de aandacht of gratis spulletjes doet vind je het namelijk al snel niets meer aan. Het is belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft als je blogt!

Zó maak je een blog aan

Als je blogt wil je dat natuurlijk doen op je eigen blog.  Je kunt een blog maken via WordPress, Blogger of Weebly. Zelf gebruik ik WordPress voor mijn blog. In het begin lijkt WordPress misschien een klein beetje lastiger dan Blogger bijvoorbeeld, maar je kan er veel meer mee doen. En als je het eenmaal doorhebt, is het hartstikke gemakkelijk! Als je ergens niet uitkomt, kun je op YouTube zoeken naar filmpjes die het uitleggen. Daar leggen heel veel mensen het stap voor stap aan je uit.

Hoe breng ik mijn blog onder de aandacht?

Het is zover, je hebt je eigen blog. Alles is er, behalve… de bezoekers. Een mooie lay-out en goede foto’s maken je blog erg aantrekkelijk. Oefen daarom een beetje met fotograferen. (YouTube is opnieuw je redder in nood!) Daarnaast is het heel belangrijk om je blog te promoten, anders weten mensen ‘m niet te vinden. Elke keer wanneer je een nieuwe blogpost heb, mag je gerust van de daken schreeuwen dat ‘ie online staat! Deel ‘m op Facebook, Instagram en Twitter. Stuur een appje naar vrienden en familie waarvan je denkt dat ze wel geïnteresseerd zijn wanneer je blog voor het eerst online staat. Wanneer je met mensen kletst, vinden ze het vast ook leuk om te horen dat je bent begonnen met bloggen! Ook heb je speciale Facebookgroepen waar je je blogs kunt delen.

En, ga jij een blog beginnen? Hou dan dit blogje bij de hand. Als je zelf nog tips of vragen hebt, laat ze hieronder achter!

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?