Hoe ik mijn zorgen bespreek met God – pt.2

Aansluitend op mijn vorige blog, wil ik graag het volgende stukje met je delen. Ik heb dit weleens vaker gedaan, het is een tekst uit het dagboekje van Sarah Young (Vandaag met Jezus). De stukjes zijn geschreven vanuit het perspectief van God. Het stukje sluit heel mooi aan bij het maken van zorgen en het leren om deze zorgen aan God over te dragen. Weet dat de Heilige Geest je hierbij zal helpen. De schuine stukjes refereren naar de Bijbelteksten die erbij staan. Veel leesplezier!

Dit is een bovennatuurlijk gebeuren, mogelijk door mij Geest die in je woont.

“Ik ben Immanuel – God met je – en Ik ben genoeg! Als alles in je leven soepel verloopt, is het gemakkelijk om op Mij te vertrouwen. Wanneer je echter door moeilijke fases gaat, en je de één na de andere tegenslag hebt, krijg je soms het gevoel dat mijn voorzienigheid ontoereikend is. Op zulke momenten krijgen je gedachten de neiging op hol te slaan. Je piekert onophoudelijk over manieren om dingen op te lossen. Er is niets mis met het zoeken naar oplossingen, maar het oplossen van problemen kan omslaan in het alleen nog maar daarmee bezig kunnen zijn. je bent zo aan het broeden op allerlei plannen en mogelijkheden, dat je er verward en uitgeput door raakt.

Om jezelf te beschermen tegen deze mentale uitputting, is het nodig jezelf eraan te herinneren dat Ik met je ben, alle dagen, en dat Ik voor je zorg. Zelfs in de moeilijkste tijden is het mogelijk te juichen voor Mij – te verkondigen dat Ik genoeg ben. Dit is een bovennatuurlijk gebeuren, mogelijk door mijn Geest die in je woont. Het is ook een keuze die je maakt – elke dag en elk moment opnieuw. Kies ervoor te jubelen voor de God die je redt, want Ik ben inderdaad genoeg!”

Bijbelteksten die bij het stukje staan

‘Zij zal een zoon baren. Geef Hem de Naam Jezus, want Hij zal Zijn volk bevrijden van hun zonden.’ Dit alles is gebeurd opdat in vervulling zou gaan wat bij monde van de profeet door de Heer is gezegd: ‘De maagd zal zwanger zijn en een zoon baren, en men zal Hem de Naam Immanuel geven’, wat in onze taal betekent ‘God met ons’. (Mattheüs 1:21-23)

Maak alle volken tot mijn leerlingen, door […] hun te leren dat ze zich moeten houden an alles wat Ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld. (Mattheüs 28:19-20)

Al zou de vijgenboom niet bloeien, al zal de wijnstok niets voortbrengen, al zoal de oogst van de olijfboom tegenvallen, al zal er geen koren op de akkers staan, al zal er geen schaap meer in de kooien zijn en geen rund meer binnen de omheining – toch zal ik juichen voor de HEER, jubelen voor de God die mij redt. (Habakuk 3:17-18)

Fijne zondag!

Photo by Milada Vigerova on Unsplash