Hoe je het ultieme lentegevoel krijgt

Jaaa, de lente is aangebroken! De winter leek af en toe wel eeuwig te duren, maar nu is ‘ie toch echt voorbij.  Want het is weer tijd voor fluitende vogeltjes, schattige lammetjes en koeien die de meest gekke sprongen maken als ze eindelijk weer de wei in mogen. Het is duidelijk dat de natuur al helemaal de lentekriebels te pakken heeft, dus waar wacht je nog op? Hier laat ik je zien wat mij altijd helpt om ook in die lente sfeer te komen!  

Een voorjaarsschoonmaak 

Bij ‘voorjaarsschoonmaak’ moet ik altijd meteen denken aan urenlang stoffen totdat alles spic en span is, wat mij juist een beetje demotiveert om aan de slag te gaan. Maar waarom zou het zo fanatiek moeten? Alle kleine beetjes helpen en het gaat er uiteindelijk om dat het leuk is om te doen. Dus je zou het ook gewoon kunnen beperken tot: 

– de decoratie van je kamer: hang nieuwe fotos of posters aan de muur, koop (nep)bloemen (of in mijn geval: haal eindelijk eens de kerstversiering weg, oeps… 😊)

– je kledingkast: eigenlijk is het best leuk om die weer eens uit te mesten, want zo kom je meteen weer je voorjaarsitems tegen! 

Neem een omweg  

Ik vind het altijd superfijn om als het zonnetje schijnt eens een andere weg naar huis te nemen op de fiets. Omdat ik me dan geen zorgen hoef te maken over of ik wel op tijd op school kom, kan ik lekker rustig aan doen. Ga eens een keer een heel andere richting op en wie weet wat voor leuke plekjes je tegenkomt! Als het lekker weer is ziet alles er natuurlijk ook een stuk gezelliger uit, dus je camera meenemen is geen gek idee. 

Picknicken  

Een roodgeruit kleed, zo’n mooie vintage picknickmand en natuurlijk nog een heleboel zelfgemaakte hapjes en limonademeer heb je niet nodig voor een gezellige picknick. Je kunt het natuurlijk zo groot maken als je zelf wil, met veel of weinig mensen en in een mooi park of gewoon in je achtertuin.  

Vrolijke kleurtjes 

Donkere kleuren ben ik in het voorjaar meestal helemaal zat. Pastelpaars, lichtgeel of mint: daar word ik dan weer wél blij van. Daarom vind ik het altijd extra leuk om mijn nagels in dat soort schattige kleuren te lakkenAls het weer dan niet veel soeps is, is het toch nog lente op je nagels. 

Paas voorpret 

Bij het voorjaar hoort natuurlijk Pasen, maar het duurt nog even voor dat zover is. Een leuke manier om de periode ervoor in te vullen is om (alsnog) te beginnen met een Bijbelleesrooster die hiernaar aftelt. Ik volg #Jesus – daily devotionals, dat is een 40 dagen leesplan die je gewoon gratis kunt vinden op de Bijbelapp van YouVersionHij werkt heel erg fijn, met elke dag een overdenking, een paar Bijbelverzen en een klein opdrachtje om uit te voeren. Niet te langdradig, maar wel heel praktisch. Zeker een aanrader! 

Dat waren dan alweer alle dingen die je kunt doen om optimaal te genieten van de lente! Hopelijk heb je hier wat inspiratie uit kunnen halen en ben je nu g een beetje blijer dat de winter voorbij is. 

Wat doe jij om het lentegevoel boven te halen?

Beeld: Nienke van Denderen Fotografie voor Belle