Hoe je van een kringloopitem een origineel verjaardagscadeau maakt

‘Ik hoef niks voor mijn verjaardag!’ Gruuu, zo vervelend als mensen dat zeggen. Want natuurlijk wil ik wél iets geven. Maar wat? Afgelopen maand vond ik hier een oplossing voor: de kringloop. Er is van alles wat: praktische spullen, mooie dingen, vreemde objecten. En als de jarige het niet zo geweldig vindt – geen probleem, want alles was toch spotgoedkoop! (Dat is natuurlijk niet de juiste instelling. Maar ik ben student, dus ik mag het denken.) Toen ik op een maandag dus aan het struinen was door een kringloop, viel mijn oog plotseling op een prachtige vintage koffer. Mijn moeder en ik hadden gelijk allerlei ideeën voor een leuk verjaardagscadeau – met de koffer als hoofdrol. Zie hieronder het resultaat!

Travel the world

Bij een koffer denk je gelijk aan reizen. De wereld ontdekken. Avontuur. Dat moest het thema worden van de lay-out. Ik heb heel wat oude atlassen liggen, dus ik heb een interessant land gekozen (Amerika!) en die met plakband op de deksel geplakt. Voor de vintage look nog wat oude papieren eronder gestopt – ook van de kringloop, natuurlijk! Verder heb je aan reistassen meestal zo’n label met je naam of reisnummer. Dat heb ik ook aan deze koffer gemaakt, met als nummer de geboortedatum van de jarige.

 

De inhoud

Heerlijk vind ik dit: random objecten bij elkaar verzamelen en daar vervolgens een verhaal bij verzinnen, zodat ze in het thema van het cadeau passen. Wat heb ik allemaal in de koffer gestopt?

  • Een verrekijker in een vintage ‘bakje’. Deze stond bij de kringloop en paste perfect bij het idee van reizen en avonturen beleven! Verder heb je er geloof ik niks aan, want hij ziet dubbel. Maar het staat wel mooi. :)
  • Het boek “Ronja de Roversdochter”, want die gaat a) over reizen en b) is nu in heel Nederland VOOR MAAR TWEE EURO! Rennen naar de boekenwinkel, want het is zo’n mooi verhaal.
  • Een auto en een bootje, want je moet toch ergens mee reizen.
  • De zachtste sokken ever; last-minute gaf de jarige toch aan die te willen! En handig om je warm te houden tijdens een van je trektochten door de wildernis. (We moeten wel in het thema blijven.)
  • Een “Map of the road”, met daarin een prachtige quote van J.R. Tolkien.
  • Twee notitieboekjes om alle avonturen vast te leggen.
  • Allerlei frutseltjes om er een geheel van te maken: labels, tickets, reisplaatjes.

En dat is dat! De jarige was er blij mee (gelukkig maar) en het was reuzeleuk om te maken. Het kost wel wat tijd, maar creatief bezig zijn is fijn en je vriend(in) is die investering wel waard, toch? Duik die kringloop eens in en laat je inspireren!

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!