Hoe overleef je uitverkoop?

Tot wel 60 procent korting! Uitverkoop! Sale! En dan heb je ook nog vakantie. Word jij ook zo verleid om al die winkels in te gaan en voor een prikkie shirtjes, jurkjes, schoenen en oorbellen in te slaan? Hartstikke leuk natuurlijk maar uit onderzoek blijkt ook dat veel vrouwen en meiden de meeste miskopen doen tijdens de sale!

Ik snap dat wel. Vooral bij Mango gaat het mis bij mij. Alles is daar zo verschrikkelijk goedkoop, vooral in de sale, dat je denkt: ik doe dat jurkje toch maar. En ach, dat shirt voor 8 euro. Al met al ben je dan bij de kassa toch nog snel 50 euro kwijt. Vaak denk ik dan: was het dat nou echt waard? En had ik dan niet liever een wat duurder jurkje gehad waar ik wat langer voor moest sparen? Eigenlijk wel.

Het valt me op dat het ook steeds meer graaien wordt. Als je zaterdagmiddag in Zara, Mango of H&M loopt lijkt het wel oorlog te zijn geweest. Ik heb serieus het idee dat dit erger wordt, misschien klopt dat ook wel omdat al die winkels nog niet superlang bestaan.

Anyway, hoe zorg je er nou voor dat je toch leuke en goede dingen kunt scoren tijdens de sale?

1. Blijf relaxed
Ga niet op jacht, maar plan een relaxed shoptripje. Ga niet als een kip zonder kop al die winkels in maar koop tussendoor een lekker ijsje of doe een drankje. Shoppen gaat toch vooral om de gezelligheid en niet om t scoren? Maak er dus een uitje van!

2. Bepaal je budget

Hoeveel mag je max uitgeven van jezelf (of je moeder)? Bepaal dat van te voren en ga er niet overheen.

3. Wat vind jij belangrijk?

Heb jij voor € 50 liever tien kledingstukken of één mooi jurkje? Bepaal dat voor jezelf, zo voel je achteraf geen teleurstelling. Je hebt dan gewoon een keus gemaakt en daar moet je achteraf geen spijt van hebben.

4. Ga op rustige dagen
Maandagochtend en woensdagochtend zijn vaak rustige dagen in de stad. Ga niet op zaterdag of op koopavond!

5. Sta ff stil
Pas alles en denk even na: heb ik dit nodig, past het ergens op en vind ik het echt heel leuk? Koop het als je antwoord drie keer ja is!

Mijn favoriete shopsteden: Utrecht, Den Bosch, Middelburg, Den Haag en wat kleinere steden zoals Hilversum. Ik heb laatst bij Manfield prachtige sandaaltjes in de uitverkoop gescoord (terwijl ik eerder al wel 6 paar gepast had bij Manfield maar niks paste). Dit was in 1 keer raak en daar ben ik natuurlijk vet blij mee. Die gaan in de koffer :)

Have fun bij je shoptripjes. Wat heb jij gescoord??