Hoe scheer je je benen?

Het heerlijke lenteweer maakt me vrolijk. Ik krijg zin in leuke topjes met korte rokjes waar mijn blote benen onder vandaan zwieren. Maar dan moet ik wel eerst af van mijn wintervachtje. Hoe kom ik aan gladde benen?

Voordat ik begin met deze tips: Begin niet te vroeg! Die haartjes op je benen, die horen gewoon bij je. Pas rond je zestiende is het vroeg genoeg om te gaan scheren!

Zomerse benen

Soms verloopt je week anders dan je van tevoren in gedachten had. In mijn vorige blog schreef ik dat ik van plan was mijn kleren te tellen en de winter- en zomerkleren om te wisselen. Maar een onverwachte werkklus en een fikse verkoudheid gooiden de boel in de war. Ik had simpelweg geen tijd puf meer om mijn kleren te reorganiseren. Maar ondertussen begint het wel te kriebelen van binnen. Het heerlijke zonnige weer belooft veel goeds. Hoe lang zal het nog duren voordat het weer tijd is voor topjes en rokjes? Maar daarvoor moet er wel iets gebeuren; hoog tijd om mijn benen weer te scheren!

Ik scheer mijn benen voor het eerst. Wat moet ik weten?

Wanneer begin je met het scheren van je benen? En, hoe scheer je je benen eigenlijk? Daar zijn meerdere manieren voor. Maar eerst een paar tips vooraf.

Tip 1: Scheer je benen pas als dat nodig is. Als je nog jong bent, zoals jullie, is het haar op je benen nog zacht en licht van kleur. Eigenlijk zie je het helemaal nog niet zo goed. Vraag jezelf af of het echt al nodig is het weg te halen en begin er pas aan als jij er aan toe bent! Eventueel kun je je moeder, zus of vriendin om haar mening over je benen vragen.

Tip 2: Weet wat je doet! Als je toch vindt dat het haar van je benen eraf moet, informeer jezelf dan over de mogelijkheden. Ik zet er zo een paar voor je op een rijtje, dus dat is alvast een begin. Vraag hoe je moeder, zus of vriendinnen het aanpakken, zoek op internet of ga naar een drogist.

Tip 3: Neem er de tijd voor. Maak er een verwenmomentje voor jezelf van. Het is best een werkje om je benen te ontharen. Natuurlijk kan het vlug-vlug, maar de kans op wondjes en irritaties is dan groter en als je jezelf toch aan het verzorgen bent, waarom dan niet de tijd ervoor nemen?

Tip 4: Doe het samen met iemand. Vraag bijvoorbeeld je moeder of zij het wil laten zien. Je benen ontharen is best lastig. Vooral aan de achterkant kun je er vaak niet goed bij en is het lastig te zien of alle haren verwijderd zijn. Als je elkaars benen onthaart heb je dat probleem niet en het is een stuk gezelliger.

Wat gebruik ik om mijn benen te ontharen?

Er zijn verschillende manieren om je benen te ontharen. Ik zet de manieren die ik prettig vind voor je op een rijtje:

Scheermesje

De meest klassieke en grondige methode is het scheren met een scheermesje. Dat werkt altijd prima, maar vraagt wel om zorgvuldigheid en concentratie. Een wondje is anders zo gemaakt. Je kunt bij de betere supermarkt en bij drogisten mesjes en scheergel voor vrouwen kopen. Die zien er vaak wel zo leuk uit en zijn geschikt voor jouw meidenhuid. Je kunt zonder gel scheren, maar dan heb je wel grotere kans je huid open te halen. Een scheergel verzorgt je huid meteen en maakt het scheren een stuk makkelijker en aangenamer.

Ladyshave

Met een ladyshave kun je heel snel je benen scheren, ook zonder een scheergel. Alleen blijven de haartjes iets langer dan bij scheren met de hand. En zo´n apparaatje kost natuurlijk wat als je het aan wilt schaffen, maar daarna gaat het wel lang mee.

Harsen

Als je scheert, dan groeien de haartjes snel weer terug. Heb je geen zin om het steeds bij te houden en wil je voor langere tijd gladde benen, dan is harsen een goed alternatief. Bij de drogist kun je strips kopen met was erop. Je verwarmt ze tussen je handen, plakt ze op je benen en trekken maar. Dat laatste is best pijnlijk! Het voelt alsof je een pleister van je huid trekt. Je trekt de haren er met wortel en al uit, dus voordat ze weer terugkomen, ben je een paar weken verder.

Succes met de zomerbenen! En vergeet vooral niet dat het maar haartjes zijn! Jij bepaalt hoe je er uit wilt zien en of je eraan toe bent om je benen te scheren. Laat je vooral niet gek maken!

Illustratie gemaakt door Frouckje zelf!

Deze blog werd geschreven door Frouckje