Hoe vind je de ware? Filmpje!

Hoe weet je nou dat een jongen het voor je is? En wat als het niet lukt? Pff wat een moeilijke vragen stellen jullie joh! Deze kwam via de mail binnen en ik heb een beetje geprobeerd antwoord te geven in het filmpje, maar heb nog wel een paar aanvullingen hieronder.

 

Ik bedoel niet met ‘als je tussen de 12 en 16 bent, je er minder serieus mee bezig bent’ dat als je 23 bent je op moet schieten ofzo. Sterker nog, als ik vrienden zie die slapeloze nachten hebben vanwege hun kindjes enzo dan geniet ik heeeeel erg van alle vrijheid die ik heb om zomaar dingen te doen die ik kan doen. Als je vrijgezel bent, kun je blijven hangen op je werk voor de borrel, flirten in de lift, spontaan uit eten gaan…fijn hoor :) Dus voor de wat oudere meiden: Tuurlijk is het leuk(er) om samen te zijn, maar zolang je dat nog niet bent, geniet dan van alle voordelen die het heeft om alleen te zijn.

En als je jonger bent: je weet hoe ik er over denk. Relaties en alles wat erbij hoort serieus nemen is wel oke maar hey, je moet ook een beetje vinden wat jij leuk en lekker vindt. De ware vinden op je 16e hoeft echt niet hoor! Dan mag je juist nog ff lekker met jezelf bezig zijn!

Ik noem het al een beetje: Wat nou als jouw ware een meisje is, in plaats van een jongen? Ja, dat kan. En dat is misschien best ff schrikken. Binnenkort zullen we daar een artikeltje over schrijven. Wat ik alvast wil zeggen: denk niet: o help, dit mag helemaal niet maar praat er met iemand over en onderzoek wat je gevoelens zijn. Is het verliefdheid? Is dit eenmalig of val je echt op meisjes? Probeer het een beetje uit te zoeken voor jezelf en doe relaxed. Jij bent jij!

Ehm ja en als je nou heel graag wilt en het nog steeds niet is gelukt? Probeer je dan echt open te stellen. Kijk om je heen en maak een praatje als je in de bus zit, ook al vind je het eng. Kijk niet op je telefoon als je in de pauze alleen zit maar zoek eens oogcontact met een leuke jongen. En vooral: vind jezelf leuk en be happy met wie jij bent. Dat ga je ook uitstralen namelijk!

Het verhaal van Ruth vind je trouwens hier.

O ja, kennen jullie Metropolis? Een erg grappig tv-programma. Deze aflevering gaat helemaal over het vinden van de ware!