Hoe weet je wat je staat?

Het is momenteel weer een van mn favoriete programma’s: Trinny and Susannah. Die twee brutale Engelse dames die bij hun ‘slachtoffers’ altijd meteen aan hun beha gaan trekken en hun kritiek niet onder stoelen of banken steken. Ze vinden dat veel vrouwen r maar slechtgekleed bij lopen. En als ik het programma zie, moet ik eerlijk zeggen dat veel vrouwen niet goed weten wat ze aan moeten trekken. Hoe zit dat bij jou?

Ik heb momenteel een paar favoriete kledingstukken: een felblauw (kobaltblauw eigenlijk) jurkje, een spijkerblouse, een rood jurkje en mijn taupe laarzen met hoge hak. Als je me vraagt: waarom zijn het je favo kledingstukken? Dan heeft dat vooral te maken met dat ik denk dat het me goed staat. Het rode jurkje benadrukt de goede aspecten van mn lichaam en de felle kleur blauw is een kleur die mn ogen doet oplichten.

In Trinny and Susannah trekken ze bijna elke vrouw een heel sjiek jurkje aan met rimpels rondom de buik (dat verhult het buikje) en hele hoge hakken. Doe daar wat mooie make-up en mooi haar bij en de dames zien er stuk voor stuk uit als prinsessen. Niet helemaal eerlijk vind ik, want de volgende dag doet geen van die vrouwen zo’n jurk aan…het is veel belangrijker om te zien wat je sowieso staat.

Waar je op moet letten:
Kleur! Je moet echt het pashokje uitkomen en denken: wauw! Je haar en je huid moeten er van oplichten en het moet iets voor je doen. Heb je een heel bleek huidje, dan maken bleke kleuren je nog lichter. Ik kan bijvoorbeeld niet zo goed beige hebben, als ik dat toch doe, lijk ik een beetje ziek.
Vorm! Ik heb een dikke kont en een buikje. Jurkjes die wijd uitlopen, maken me alleen nog maar breder, ik trek juist jurkjes aan die niet te lang zijn (mn benen zijn prima) en die een beetje wijd om mn buikje zitten maar wel weer wat strakker op mn kont (die mag best gezien hoor). Als je bijvoorbeeld heel dun bent, kan het handig zijn om laagjes te dragen, daar lijk je wat meer gevuld door.
Jezelf! Het heeft geen zin om hele hippe kleren aan te trekken als je je helemaal niet hip voelt. Misschien hou je meer van bloesjes, en die zijn misschien niet zo hip maar kunnen best leuk staan. Trek dus vooral aan wat je zelf leuk vindt, maar probeer af en toen ook eens iets te durven!

Wat vind jij moeilijk, bij kleding kopen?