Hoe wordt je een ochtendmens?

Elke ochtend als die wekker weer af gaat zet ik ‘m snel op ‘snooze’ zodat ik me nog voor 5 minuutjes kan omdraaien. Echt waar, wat ik wel niet over heb voor die 5 extra minuten. Nog even flitst de avond van gisteren door mijn hoofd, omdat ik weer eens te laat in mijn bed lag. Ach ja, denk ik bij mezelf… Het kwaad is al geschied, haha! Yep, ik ben een echt avondmens. Ik vind het niet erg, maar ik zou wel willen dat ik ’s ochtends eerder m’n bed uit kan komen. Helemaal omdat je in de vakantie nog wel wat nuttigs wil ondernemen als je niks gepland hebt voor die dag, toch?! 😉 Daarom heb ik wat gesnuffeld hier en daar en kon ik dit lijstje van tips samen stellen voor de mensen die zich helemaal in mij herkennen! Dus, dit is voor de opkomende zonnestraaltjes!

Tip 1: Ga op tijd naar bed

Oké, misschien een beetje een flauwe tip, maar dit is gewoon de basis. Als jij jezelf die 8 uur slaap gunt (het liefst natuurlijk nog meer), wordt je de volgende ochtend ook makkelijker wakker! Je lichaam heeft de goede hoeveelheid rust gehad en heeft veel minder moeite nodig om wakker te worden. Ook is het fijn als je wakker wordt met dat gevoel van: yes, ik ben wakker en ik kan de dag weer doorkomen, haha. Dat geeft je weer die extra boost!

Tip 2: Gebruik een leuk liedje als wekker

Wat is er nou fijner wakker worden dan een serenade van fluitende vogeltjes of een ruisend beekje? Eenvoudige geluidjes die het scherpe randje van je ochtend af halen!

Tip 3: Plan elke ochtend iets waar je wakker van kan worden

Nutella op je brood, je favoriete serie, of gewoon je tanden kunnen poetsen. Zomaar een paar simpele dingen die je dag kunnen maken als je er de tijd voor neemt! Als je een vrije zomerdag hebt is het heerlijk als je kan starten met genoeg tijd en dan kom ik alweer bij mijn volgende tip…

Tip 4: Neem de tijd

Ochtendmens of niet, iedereen vind het fijn om goed op te kunnen starten en dus niet hoeven te haasten! Als je jezelf dwingt om op tijd uit je warme bedje te komen met het vooruitzicht om heerlijk uitgebreid te kunnen ontbijten… dat gaat zeker werken!

Tip 5: Houdt je kamer netjes

Leer jezelf aan om elke avond even 5 minuutjes te nemen om je kamer op te ruimen. Scheelt je de volgende dag weer een hoop zoekwerk en je gaat er later van profiteren als je je eigen huisje hebt, haha 😉 Voor de hygiëne is het ook fijn, want een vieze kamer kan er voor zorgen dat je minder lekker kan slapen. En minder lekker slapen is minder fijn wakker worden!

Tip 6: Leg je kleding voor de volgende dag alvast klaar

Misschien ben je altijd gewend geweest om je kleren pas ’s ochtends uit te kiezen, maar ik kan je garanderen dat als je het de avond van tevoren doet je dat ’s ochtends een hele hoop gedoe kan schelen!

Ik ben heel benieuwd of deze 6 tips je gaat helpen om ’s ochtends beter je bed uit te komen! Zelf heb ik tip 3 nog nooit echt bewust geprobeerd, dus ik die ga ik nog even testen… En dan maar hopen dat ik het ‘laat opblijven’ en ‘vroeg opstaan’ een beetje gelijk kan trekken… 😉

Heb jij nog een gouden zevende tip?