Hoe geef je je grens aan?

Stel: je bent lekker aan het zoenen. En dan voel je een hand. Eerst over je rug, en daarna een beetje naar beneden, over je kont en daarna over je borsten…je schrikt ervan. Eigenlijk ben je nog niet zover. Of heb je er gewoon nog niet bij stilgestaan. Of wilde je gewoon lekker zoenen…

Of die jongen nou je vriendje is of ‘gewoon’ een jongen is die je kent en die je wel lekker vindt, het kan altijd als een verrassing komen dat hij verder gaat. Veel jongens (de meeste, laten we eerlijk zijn) zijn erg gericht op uiterlijk en seks. Ze checken meiden uit en beoordelen of ze een lekkere kont of mooie borsten heeft. En het blijft vaak niet alleen bij kijken, vaak willen ze ook wel wat met zo’n mooie meid doen…

Verschillen

Het GROTE verschil tussen jongens en meiden is, dat jongens zoenen en seks niet altijd koppelen aan verliefdheid. Gelukkig doen de meeste jongens dat wel. Ook kunnen jongens tijdens het zoenen hun gedachten een beetje uitzetten. Terwijl meiden juist bezig zijn met: hoe doe ik het, ruik ik wel lekker…Ook is het bij meiden meestal zo dat ze eerst verliefd moeten worden, voordat ze verder willen gaan of uberhaupt maar willen zoenen. Dat verschil is belangrijk om te weten waarom jongens vaak verder willen gaan dan jij.

Oke, daar sta je dan in het bos of achter het fietsenhok. En hij begint aan je te zitten. Je vindt het misschien wel lekker, wordt er een beetje opgewonden van maar het gaat je ook veel te snel. Je bent er nog helemaal niet aan toe om verder te gaan dan zoenen! Wat doe je dan? Als eerste: STOP. Dat klinkt simpel maar veel meiden gaan toch maar door omdat ze denken dat die jongen hen preuts vindt of omdat ze niet moeilijk willen doen. Maar dit gaat om jou, dus ben je zeker niet preuts. En dan: zeg duidelijk dat je daar niet van gediend bent en dat hij niet zomaar aan je hoeft te gaan zitten. Als hij vervolgens stamelt dat het zijn bedoeling ook niet was, zeg je: oke maar overleg volgende keer ff van te voren. Stopt hij niet en gaat ie brutaal door, dan zit er maar één ding op en dat is gewoon weglopen/rennen.  Het belangrijkste is dat jij je realiseert dat die jongen dan echt alleen maar aan zichzelf denkt en zeker niet aan jou.

Te snel = niet handig

Zo hoeft het niet altijd te gaan. Ik heb ook heel erg lieve vriendjes gehad die me na twee maanden nog niet zoenden (ja echt) en lange brieven schreven. Het is vaak zoveel toffer om elkaar eerst echt goed te leren kennen. Een jongen die te snel te veel wil, is er niet echt op uit jou te leren kennen. Het gaat er vooral om dat jij jezelf kent en weet wat je waard bent. Zo sta je stevig(er) in je schoenen.

Hoe geef jij je grenzen aan?

Beeld: weheartit.com