Hoelang nog?

Hoelang nog? Misschien heb je deze vraag je wel gesteld de afgelopen tijd. We zijn voor ons gevoel al zolang bezig. Natuurlijk weten we niet wanneer dit zal ophouden. Natuurlijk zijn de cijfers beter aan het gaan en de maatregelen versoepelen, maar wanneer wordt alles weer normaal (wat is normaal eigenlijk?)

Vragen

Op al deze vragen weten wij mensen geen antwoord. Natuurlijk zijn wetenschappers druk bezig om te achterhalen hoe en wanneer. Maar precies weten ze het ook niet. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar in begin maart had ik niet verwacht dat het zo lang zou duren. In het begin was het allemaal zo nieuw en had niemand een idee wat er allemaal zou gaan gebeuren. Toen besefte ik pas hoe de ene dag zo anders kon zijn dan de andere dag. Een voorbeeld van zo’n moment was de zondag 15 maart. Tijdens de persconferentie werd verteld dat alle scholen dicht gingen de horeca een halfuur later moesten sluiten. Dat was echt een moment waarvan ik dacht: Wat gaat er nog meer komen? We mogen gelukkig weten dat onze hemelse Vader alles weet. Hij zorgt voor iedereen en hij zal ons erdoor heen helpen!

God maakt sterker

Hoelang nog kan? Dit kan ook een vraag zijn als je kijkt naar je eigen omstandigheden. Het kan zijn dat het op dit moment niet zo lekker gaat of dat je niet lekker in je vel zit. Je kan je dan wel eens afvragen: hoelang nog? Je mag dan weten dat God altijd bij je is, hij helpt je en je mag vertrouwen op Hem. Hij heeft een plan met je leven. Dat is soms lastig om te begrijpen: Waarom gaan we door sommige dingen heen of waarom gaat iets zo? Ik geloof dat God ons door alles sterker wil maken.

Weet dat waar je ook doorheen gaat of hoelang het ook gaat duren, dat God altijd bij je is en dat hij je helpt. Je wordt er een sterker persoon door, dat geloof ik. You can do it !

Photo by Laurentiu Iordache on Unsplash