How to: Adventskalender voor je BFF

Ik zie ze nu al overal staan; van die kartonnen borden met mooie kerstplaatjes erop. En dan van die piepkleine deurtjes erin met daarachter… Ja!!! De adventskalender. Ik kan me herinneren dat ik er ooit 1 met chocolaatjes kreeg! Dat was echt een supercadeau voor een zoetekauw als ik. Als je op tijd begint kun je er zelf één maken natuurlijk. Anna Laura deed dat al eerder in deze en deze blog.

Voor een ander

Zoek een vriendin, zus, nichtje die met je samen wil werken. Een groepje kan natuurlijk ook. Spreek af dat je in de komende weken voor de ander een kalender samenstelt. 2 december is de eerste zondag van Advent en het stopt (natuurlijk) op 25 december; je hebt dus 24 ‘dingetjes’ nodig.

En dan nu… Aan de slag!

Stap 1: Spulletjes verzamelen

Nu wordt het leuk. Je gaat spulletjes verzamelen. Bijv. een klein parfummonstertje dat bij een tijdschrift zit, een chocolaatje of koekje dat je ergens bij je thee krijgt (verpakt), een paar leuke stickertjes, een bakvormpje, een grappige pen, een notitieboekje, een badparel, een gummetje, washi-tape, een leuk kaartje, een kaarsje enz. Probeer geen dingen te kopen maar ga op zoek naar ‘gratis’ spulletjes. Bijvoorbeeld dingetjes die al op jouw kamer liggen waar je niks mee doet (ik heb bijvoorbeeld een mandje vol washi-tapejes en stapels notitieboekjes).

Verzamel ook mooie Bijbelteksten of quotes. Misschien kom je iets tegen of ga je gericht op zoek naar een mooie tekst voor degene voor wie je de kalender gaat maken. Schrijf (of handletter) de teksten op mooie kaartjes.

Stap 2: Bedenk hoe de adventskalender eruit gaat zien

Nu moet je op zoek gaan naar een ‘verpakking’ voor je cadeautjes. Hou bij je keuze rekening met de afmeting van de spulletjes die je verzameld hebt. Denk aan envelopjes, een letterbak, een doos die je mooi versiert, een slinger waar je alles aan ophangt. Je kunt ook zelf doosjes vouwen. Zorg wel dat de spulletjes ingepakt kunnen worden en dat het dus elke dag een verrassing is.

Stap 3: De kalender in elkaar zetten

Pak ieder cadeautje leuk in en schrijf er een nummer op van 1 tot 24. Wissel kaartjes en cadeautjes af per dag. Plaats de cadeautjes in je ‘kalender’ en klaar is Kees. Zorg dat je de ‘kalenders’ voor 2 december uitgewisseld hebt.

Veel plezier!

Voor wie ga jij een adventskalender maken?