How to: fotolijstje versieren

Weer een creatieve how to vandaag! Na een hele drukke schoolweek heb ik op zondag lekker zitten knutselen om deze how to voor jullie te maken!

Wat heb je nodig?
–          Fotolijstje (wit is aan te raden)
–          Acrylverf
–          Kwasten
–          Schuursponsje
–          Lijm (ik gebruik eigenlijk altijd fotolijm)
–          Knopen
–          Stickers (letters)
–          Papier
–          Lintjes
–          Schelpjes

Natuurlijk heb je niet alles nodig, want je kunt niet alles op een fotolijstje kwakken, maar dit zijn dingen die ik erg leuk vind om te gebruiken.

De meeste spulletjes koop ik gewoon bij winkels als de Xenos, Hema, Kruidvat, Blokker en winkels waar ik binnen loop die toevallig leuke knutselspullen hebben. Verder zijn er natuurlijk nog de beruchte, maar vooral dure, knutselwinkels.

Stap 1
Meng een leuke kleur met de verf en verf je fotolijstje. Ik ben begonnen met lichtblauw, maar heb daar later weer donkerblauw bij gedaan. Het is maar net wat je wilt natuurlijk. Dat geschuurde effect komt door het schuursponsje, toen de verf nog nat was ben ik met de ruwe kant van het schuursponsje over de verf gegaan.

 

Ik had in eerste instantie verf op olie basis gebruikt, dat is af te raden, want het droogt langzaam en het je hebt terpentine nodig om het schoon te maken. Acrylverf droog sneller en kun je makkelijk schoonmaken.

Wat ook kan is nadat de basis laag droog is, bloemetjes, hartjes, strepen, stippen, vormpjes verven.

Stap 2
Wanneer je fotolijstje droog is kun je beginnen aan de finishing touch. Hier wat ideeën:

–          Leg knopen op je fotolijstje, helemaal rond. Je kunt natuurlijk allemaal verschillende of allemaal dezelfde gebruiken of een patroon maak een leuk patroontje.
–          Haal een lintje door een knoop en leg er een strikje in, leuk voor in het midden van één van de kanten van je lijstje
–          Kom je binnenkort op het strand of woon je vlakbij? Heb je nog ergens schelpjes liggen die je ooit had verzameld, maar nooit meer wat mee doet: plak ze op!
–          Wij hebben ooit in Frankrijk leuke houten letters gescoord. Maar ook met andere letters, stickers bijvoorbeeld, kun je leuke teksten op je lijstje zetten.

 

–          Gehaakte bloemetjes kan je zelf maken of kopen bij de Xenos. Daar hebben ze meer leuke gehaakte decoraties, zoek een mooi plekje uit en plak vast
–          Ook andere kant-en-klare decoratie uit een zakje kun je op je lijstje plakken. Ik vond in de kast  nog wat leuke zwarte roosjes.

Klaar!

Je fotolijstje is af! Hartstikke leuk, creatief en origineel natuurlijk. Misschien een goed idee voor een echte meidenparty, maak vooraf een leuke foto met je vriendinnen, zorg voor lekkers en maak allemaal je eigen lijstje, met allemaal dezelfde foto!

Ben je niet zo creatief of denk je: dat kan ik niet? Puzzel dan wat met je decoraties totdat je een leuke combinatie vind. Nog een belangrijke tip: less is more.

Liefs!