How to: foto’s bewerken met VSCO

Heerlijk om op Instagram even weg te dromen bij al die mooie accounts met een matchende feed. Veel bekende Instagrammers gebruiken de app VSCO. VSCO is dus een editor waar je heel veel mooie, natuurlijke filters hebt en je een uitgebreide lijst met tools. Echt een aanrader om even te downloaden. Ik gebruik VSCO altijd om de foto’s op mijn Insta te bewerken, samen met Picsart voor het witte randje. Vandaag wat meer over die filters.

Mijn favoriete filters

Mijn favoriete filters zijn A5, G3, HB1, X1 en HB2. Dit zijn vooral veel lichte, koude filters met blauwe ondertoon. Natuurlijk ben je helemaal vrij in het kiezen en het ligt aan jouw soort foto’s en wat jij mooi vind. Zonsondergangfoto’s zijn meestal minder mooi met een koud filter. Gewoon lekker proberen en klikken.

Het filter kiezen vind ik altijd heel leuk, want zo ontdek je dan weer dat jouw ene favoriete filter helemaal niet past bij die foto. Het blijft altijd een verassing.

Dubbelklikken op het filter zorgt ervoor dat je de sterkte van het filter aan kan passen. Ik laat altijd het filter gewoon zo staan, maar als je een natuurlijkere foto wilt kun je het bijvoorbeeld op +5 zetten. Ook dubbele filters is mogelijk. Eerst even opslaan en dan opnieuw openen.

Het kan zijn dat je niet al deze filters hebt na het downloaden van de app. Ga den even naar ‘shop’ en daar vind je een paar gratis filters. Houd de shop goed in de gaten want zo nu en dan komt er nog wel eens een gratis theme pack bij.

Wat niet in je filter zit

Voordat ik dit artikel afsluit wil ik wel nog even een hele belangrijke side note geven. Ik ben dol op mooie plaatjes schieten en het bewerken van foto’s, maar zoals je ziet is het impact van een filtertje en wat tools soms best groot. Aan de foto en het moment opzich verander nies, maar zo kun je wel iets oppoetsen. Dat kan misleidend zijn. Ga dan ook niet te erg vastzitten in een feed of de perfect kleurencombinaties. Fotografie is een kunst waar je jouw creativiteit op kon loslaten, maar blijf eerlijk. Hou het spontaan en denk aan de echte intentie: een mooi moment met mooie herinneringen vastleggen. Die zitten namelijk niet in HB1.

Wil je wat voorbeelden zijn van mij mét mijn gebruikte filters? Klik dan hier. Op Insta kun je mij vinden via @cestlies.

Welk filter gebruik jij graag?

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!