How to survive op de camping

Hoe overleef je dat halve Expeditie Robinson-leven op de camping? Hoe creëer je toch een fijne plek op je tijdelijke vakantiespot? Hoe maak je het allemaal even wat easier voor jezelf? Luca (van Team Events) was pas vier maanden oud toen ze voor het eerst ging kamperen, is sindsdien verslaafd aan kamperen en deelt haar doorgezomerde tips met je!

1. Creëer je eigen plek

Heb je een eigen tentje? YASSS! Heel fijn om je eigen plekje te hebben, waar je je af en toe even kan terugtrekken, chillen en waar niemand last heeft van jouw bult kleren. Leuk idee: neem een lichtjessnoer mee, om het extra gezellig te maken (dan kun je ‘s avonds ook nog even dat spannende hoofdstuk uitlezen). Moet je toch de tent/caravan sharen met de rest van je gezin? Dibs een eigen cabine, of hoekje waar je jouw spullen en jezelf kwijt kan. Wil je toch even echt alleen zijn? Zoek een fijne plek met mooi uitzicht, of een lekker bankje op de camping (of ietsje daarbuiten) om even tot rust te komen. Laat je ouders wel even weten waar je bent. ;) (en fiks voor volgende zomer je eigen tentje!)

2. Waterproof-douchetas 

Douchen op de camping is next level. Je moet én niets vergeten én zorgen dat niks kleddernat wordt! Daarom: neem een waterdichte/plastic tas mee, bijv. een boodschappentas. Dit wordt je vaste douchetas voor de hele vakantie. Doe daar standaard AL je douchespullen in en vergeet voor het douchen niet je handdoek en droge kleren (en ondergoed!) erbij te stoppen. Haal vóór je de douche aanzet je flessen en scheermesje eruit, zodat je dat niet met je natte handen hoeft te doen. Hang ook je handdoek alvast klaar, wel op een droge plek! Kleren laat je in de tas zitten. Na je douche kun je als je bent afgedroogd je droge kleren uit de tas halen. Yes, you survived babe! (vergeet niet je handdoek aan de waslijn te hangen ;))

3. Hang een spiegel in een boom

Say what? Neem een spiegel mee, zorg dat je het kan vastmaken aan een touwtje (evt. met ducktape) en hang je spiegel aan de dichtstbijzijnde boom. Nu kun jij checken of je haar nog goed zit, zonder helemaal naar het sanitairblok te hoeven lopen. En zo hoef je ook niet in je tentje te priegelen met een spiegel op je schoot. Nice!

4. WC-roltasje

Niet de hele camping (en vooral die leuke boy niet) hoeft te weten dat jij naar de WC gaat. Je kan natuurlijk wat WC-papier in je broekzak proppen, maar in je leuke zomerjurkje heb je een probleem. Koop/maak een leuk toilettasje waar een WC-rol precies in past! Niemand die het ziet. Nog een pluspunt: de WC-rol blijft droog, ondanks eventuele regen of je natte gewassen handen. En als je ongesteld bent, kun je er gelijk je maandverband bijstoppen. Hoppa! 

Told you so. Met deze tips is kamperen nog meer heaven! Vind je het leven op de camping niet zo heaven en heb je daardoor ook handige hacks of tips? Drop ze in de comments! 

Foto door Nienke van Denderen fotografie voor Belle