Huis van Belledag 2018: interview met Wietske!

Op de Huis van Belledag op 7 april hebben we allerlei leuke en interessante dingen op het programma staan. Er zijn uitdagende crea/actieve workshops, stands, een podiumprogramma met band en een ‘workshop’ met Wietske Noordzij van Raise Up. Workshop tussen haakjes want het is een programmaonderdeel dat iedereen volgt. Maar waar gaat het eigenlijk over?

Wat leuk dat jij een programma-onderdeel gaat verzorgen op de Huis van Belledag! We zijn erg benieuwd hoe dat eruit gaat zien. Maar eerst maar eens bij het begin beginnen.Wie ben je, waar kom je vandaan, met wie woon je in een huis, en wat zijn je hobby’s enne…. Oh, eerst hier maar eens antwoord op geven.

Nou, ik ben dus Wietske. Ik woon in Dinteloord, een klein dorpje in Brabant, samen met mijn man Lex, onze twee kids en onze hond. Ik hou van praten, spelletjes doen, buiten lopen met mijn hond, van zingen en dansen (ook al kan ik dat niet zo goed :P)

Waar ken je Huis van Belle van?

Al helemaal vanaf het begin! Ik was betrokken bij Youth for Christ en werkte met SuperWoman. Eline vertrok daar en startte toen met Huis van Belle. We kenden elkaar nog niet persoonlijk, maar ik vond het idee erg leuk en volgde de ontwikkelingen met veel interesse.

Je gaat met ons praten over Social Media en hoe we daarmee om kunnen gaan. Hoe komt het dat je daar zoveel van weet?

Zelf merkte ik hoe lastig het is om sociale media leuk te houden, zowel voor mezelf als in mijn gezin. In mijn werk bij Raise Up kregen we heel veel vragen van ouders en andere opvoeders die tegen hetzelfde aan liepen. Toen zijn we ons erin gaan verdiepen.

Wat gebruik jij zelf als het om Social Media gaat? En wat is je favo app?

Bijna alle sociale media gebruik ik, ook een beetje omdat ik er veel van af wil blijven weten. Het leukste vind ik Snapchat en Instagram, maar de meeste contacten heb ik nog steeds (ouderwets) via Facebook.

Aan welke Netflix serie ben je/ was je een beetje verslaafd?

Haha, geen één. Als ik aan series begin, dan móet ik ze ook kijken. Ik kijk alleen af en toe een film, dat vind ik makkelijker om mijn tijd een beetje te bewaken.

Zou je een dag zonder je telefoon kunnen? Wat mis je dan het meest?

Moeilijk! Het appen mis ik dan het meeste, vooral met Lex en mijn kids. En het bellen, ik bel heel veel op een dag, vooral voor mijn werk. En dat ik even snel mijn werkmail kan checken. Best veel, dus :).

Kun je een klein tipje van de sluier oplichten over jouw verhaal op de Belledag?

Het wordt heel leuk! We gaan samen op zoek naar tips voor een leuk real life. Die ga ik natuurlijk niet zelf allemaal vertellen, dat gaan we samen doen en ik heb nog een leuke verrassing. Dus zorg dat je erbij bent!

Oh spannend; we love suprises! Veel success met de voorbereidingen en tot 7 maart.

Heb jij al een kaartje gekocht voor de Huis van Belledag? Gauw doen hoor want het loopt snel vol. Voor je ouders of jeugdleider hebben we ook een leuk programma dus dan heb jij meteen een ‘taxi’ 😉.

Photo by William Iven on Unsplash