Hulp bij het bikinishoppen: 5 soorten bikini’s

Ik zie ze alweer een tijdje in de winkels hangen maar toch stel ik het kopen nog even uit. Bikini’s. Bikini’s kopen vind ik elk jaar weer lastig. Ik ga tientallen winkels af en toch lukt het me bijna nooit om er één te scoren die voor mij perfect is. Dit komt onder andere doordat er zoveel verschillende soorten zijn waar je uit kan kiezen. Soms weet je gewoon niet waar je moet beginnen. Daarom zet ik hier een paar verschillende soorten bikini’s op een rijtje, zodat jij voordat je op pad gaat om die van jou voor deze zomer te scoren, alvast in je hoofd kan hebben waar je eigenlijk naar op zoek bent.

Bandeaubikini

Bij een bandeaubikini is de top helemaal aaneengesloten als een soort band, net als bij een normale bandeautop. Meestal heeft deze bikini geen bandjes waardoor ik deze bikini perfect vind om lekker in te zonnen. Er zijn ook soorten waar je wel bandjes aan de top kan vastmaken wat weer handig is als het topje bij je af kan zakken.

Beugelbikini

De naam zegt het hier eigenlijk al. De beugelbikini top heeft beugels en is daardoor erg stevig. Dit zorgt voor goede ondersteuning, net als bij een bh met beugels. Vooral voor meiden met een wat grotere cup maat is deze bikini ideaal.

Bustierbikini

Een bustierbikini lijkt een beetje op een sportbeha. Deze bikini zit super comfortabel en is voor jou het gemakkelijkst als je van veel beweging houdt op het strand of in het water. Met een leuk printje of een felle kleur ziet het geheel er ook nog eens heel leuk uit.

Triangelbikini

Een triangel bikini is de soort bikini die misschien wel het vaakst gedragen wordt. De top heeft een driehoekige vorm en vaak kan je de bandjes zelf om je nek vastknopen wat fijn is omdat je dan zelf kan bepalen hoe strak het topje zit. Vaak zit er in de cups van het topje weinig of geen vulling dat is misschien wel iets om op te letten.

Tankini

 Een tankini is een bikini waarbij het topje extra lang is en dus je buik bedekt. Het is eigenlijk een mix tussen een badpak en een bikini. Ideaal als je liever niet constant je buik wil laten zien maar ook geen badpak aan wil. Tankinis zijn in een steeds meer winkels verkrijgbaar en zijn ook lekker comfortabel.

Draag waar je je goed in voelt

Dit waren in het kort de bekendste bikinisoorten. Maar misschien heb jij deze zomer liever geen bikini en vind je het prima om in je badpak of shirtje op het strand te liggen. Wat je voorkeur ook is het belangrijkste is dat je draagt waar je je goed in voelt. Vergelijk je niet met anderen en laat niemand bepalen wat jij wel of niet zou moeten dragen. En misschien nog wel belangrijker, probeer zelf ook niemand een rottig gevoel te geven over zijn of haar lichaam of strandoutfit. Want iedereen is anders en iedereen is mooi. No matter what.

Draag jij een bikini en welke soort?

Photo by Ethan Robertson on Unsplash