I was here

Hier op Huis van Belle zijn we al eerder geïnspireerd geraakt door Beyoncé en haar nummer I was Here. Ik kan het niet nalaten om gewoon nog een keer een blogje over haar te schrijven. Nou ja, niet persé over Beyoncé, maar meer over het liedje. En eigenlijk ook niet zozeer over het liedje, maar meer over de campagne waarvoor het gebruikt wordt.

Iets goeds doen 
Op 19 augustus was het blijkbaar World Humanitarian Day, georganiseerd door de Verenigde Naties. Op 19 augustus werd iedereen uitgedaagd om op die dag iets aardigs te doen voor iemand anders. Zoals Beyoncé zingt: ‘I wanna leave my footprints in the sand of time’, ik wil laten zien dat ik bestaan heb, ik wil iets goeds gedaan hebben voor de wereld.

Ik vond de clip bijzonder indrukwekkend, en ik moest zelfs een traantje laten. (Dat gebeurt dus haast nooit he… ik haat huilen bij sentimentele clipjes…)

De clip daagt je uit om iets goeds voor iemand anders te doen. Ik zag dat iemand een daklozekrantje ging kopen en er dan voor 10 zou betalen. Iemand anders had geld gedoneerd aan het Wereld Voedsel Programma, en zo zijn er vast nog heel veel andere voorbeelden.

19 Augustus is al geweest, maar dat wil niet zeggen dat je niet meer iets goeds voor een ander kan doen. Mijn uitdaging wordt om niet zo geprikkeld te reageren op een cliënt die ik niet zo aardig vindt. Ik ben benieuwd wat jij voor goeds voor een ander gaat doen… Laat je ook je eigen stipje achter?

xo Martan