Ik kocht een glitterrokje

Kerst komt er langzaam maar zeker weer aan, en dat betekent: lichtjes, kaartjes, een familiediner en… glitters. Want rond december verschijnen de shiny jurkjes, sjaaltjes en zelfs hakken weer in de catalogus van elke modewinkel. Ik had er nooit zoveel mee. Huuu, zo mierzoet en veel te meisjesachtig vond ik het! Totdat ik, terwijl ik argeloos wat zat te scrollen op kledingwebsites, een Heel Leuk Rokje tegenkwam. Met glitters.

De beslissing

Shit. Ik vond iets mooi wat tegen mijn principes inging. Wat nu? Natuurlijk eerst naar de persoon die het beste advies kan geven: the mum! Na nog talloze andere meiden screenshots gestuurd te hebben van het desbetreffende kledingstuk, en allerlei positieve reacties gekregen te hebben, hakte ik de knoop door: mijn magere studentenloontje moest aan dit rokje besteed worden. Voor half tien besteld, en… de volgende dag in huis! Dacht ik.

Verstooide bezorger

De bezorgdag brak aan. Vroeg stond ik op, ontbeet ik (ik weet het nog precies: het was een broodje hagelslag) en besloot ik speciaal voor vandaag beneden te gaan studeren. Daar kwam natuurlijk weinig van terecht, gezien ik steeds door het raam keek, wachtend op het wit-met-oranje busje dat elk moment de hoek om kon komen.

Op een gegeven moment was ik toch geïnteresseerd geraakt in de leerstof. Ik was er zo in verdiept, dat ik bijna het busje miste! Gelukkig registreerde ik rechts van mij een onmiskenbare oranje vlek – het busje reed de oprit van de buren weer af. Op naar mijn huis! Ik rende naar de voordeur, klaar om hem open te doen als de bezorger eraan zou komen. Met mijn hand op de deurklink keek ik door het raampje. Het bezorgbusje kwam eraan rijden…

…en reed voorbij.

Huh?

Oké, misschien heeft deze bezorger een speciale route, dacht ik. Misschien moet hij eerst urgentere pakketjes verzenden. Maar paar minuten later reed hij weer voorbij. Het dorp uit.

Missie

‘Neeee!’ Met mijn neus tegen het raam gedrukt keek ik de bezorger na. Het leek wel of hemel en aarde bewogen werden om mij dat rokje niet aan te laten trekken! Dit vroeg om maatregelen. Ik belde de webwinkel en zij suggereerden, op geheel logische wijze, dat het pakketje waarschijnlijk bij de buren in de brievenbus lag. Goed. Alleen… De buren hebben een best wel enge hond. Slik.

Maar niets kon mij weerhouden van mijn bijzondere aankoop! En als een vrouw met een missie liep ik naar de buren toe. (Oké, met mijn moeder in mijn kielzog, maar daar zijn moeders voor.) Terwijl mijn moeder aanbelde, spiekte ik even in hun brievenbus. En ja hoor… Daar lag het pakketje. Helaas deed niemand open en begon de hond steeds woester te blaffen. ‘Pak het anders uit de brievenbus!’ zei mijn moeder. ‘Ik hou de hond wel tegen.’ (Goed, dat laatste zei ze niet, maar het maakt het verhaal wel spectaculairder.) Met mijn vingers wurmde ik mijn verpakte rokje door het onmogelijk kleine spleetje van de brievenbus. Gelukt! Triomfantelijk keken mijn moeder en ik elkaar aan.

Een voorbijganger die zijn hond uitliet, keek ons wat minder vrolijk aan. Ik hoop niet dat hij de politie gebeld heeft – het was voor een goede zaak. Want dat glitterrokje, die staat me heel goed! ‘Vanaf nu sprankelend door het leven,’ appte mijn nicht. Heerlijk!

Wat vind jij van glitter? En heb jij ook ervaringen met zulke verstrooide bezorgers?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!