Ik zit op ’t puntje van mijn stoel…

… het is zo spannend! Ik ga op mijn tenen staan, ik ben verlangend. Naar die ene grote dag, dat ik Hem ontmoeten mag. Oohohoh, het is zo spannend.

Ik ga op mijn tenen staan
Ken je dat liedje? Het is van Elly & Rikkert en ik ben er mee groot gebracht. Ik ken nog steeds veel van hun liedjes uit mijn hoofd, en veel vriendinnen van mij ook. Een beetje jeugdsentiment is het wel ja.

Ik moest aan dit liedje denken, omdat het vandaag Hemelvaartsdag is. Veel van jullie zijn misschien naar de kerk gegaan, ik heb heerlijk uitgeslapen en ben wakker geworden van het zonnetje dat vrolijk schijnt. En ik twitterde net, dat als Jezus terug komt zoals Hij is weg gegaan is, we het in ieder geval heel goed kunnen zien. Dan hoef ik dus niet op mijn tenen te staan, maar kan ik het vet goed zien.

Hemelvaart
Ik vind Hemelvaartsdag eigenlijk een beetje gekke feestdag. We zijn heerlijk vrij, je kan naar de kerk, maar wat vieren we eigenlijk? Het is toch het verhaal dat Jezus op de wolken vertrok naar de hemel? En dat klopt! Jezus was, nadat Hij met Pasen was opgestaan uit de dood, alweer 40 dagen bij zijn vrienden, en toen werd het tijd dat Hij weer naar zijn Vader ging. En dat deed Hij toen ook. Hij werd gewoon opgenomen naar de hemel. En dat is ook best een beetje lastig om te begrijpen. Eerst was Hij er nog, daarna was Hij in de hemel, maar er waren nog geen vliegtuigen of raketten. Gelukkig kan God dat dus op de een of andere manier fixen.

Maar waarom vieren we dan dat Jezus weer terug ging naar de hemel? Het is gek om iets te vieren dat misschien niet zo heel leuk is, de vrienden van Jezus waren in ieder geval best een beetje teleurgesteld. Eigenlijk denken we met Hemelvaartsdag dan ook aan het moment dat Jezus weer terug komt. Wanneer dat gebeurt, weten we helemaal niet, dat kan morgen zijn, maar het kan ook over 2000 jaar zijn. Maar we weten dat Hij een keertje terug komt, en daar zijn we blij om! (Want dan wordt het leven nog beter: geen honger, geen oorlog, geen verdriet, overal vrede en blijdschap en feestjes!) En dat vieren we dan ook met een kerkdienst en een vrije dag!

Wat heb jij vandaag gedaan? Ben je naar de kerk geweest, of heb je ook lekker uit geslapen?