Ik zocht geluk…en vond het bij God! – Deel II

Psalm 69 : 31: “De nederigen zien het en verheugen zich, wie God zoeken, hun hart zal opleven.”

In mijn vorige blogje vertelde ik over mijn zoektocht naar geluk. Ik ontdekte dat God de Enige is bij wie je echt gelukkig kan zijn! Misschien las je dat wel met een groot verlangen. Toch blijkt het in de praktijk niet mee te vallen, want hoe vindt je God nou eigenlijk?

Jeremia 29:13: “Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken.”

“Vertel je mij nu dat God bestaat? Waarom laat hij dan niks van zich horen?”. Ik kan mij voorstellen dat de moed in je schoenen zakt als iemand dit aan je vraagt. Of misschien denk je er zelf wel zo over. Ik snap dat het zeker in deze tijd lastig kan zijn om ‘een verbinding’ te voelen met God. Zelfs als je met het geloof bent opgegroeid kan je moeite hebben om God te vinden.

Maar wacht even: God vinden? Waar moet ik zoeken dan? En nu komt het mooiste: God heeft jou al lang gevonden. Sterker nog, God heeft jou gemaakt! Vanaf het moment dat jij nog in de buik van jouw moeder zat, had God jou al lief. Hij verliest jou geen moment uit het oog, want Hij heeft een plan met jou!

Maar Hij wil wel graag onderdeel van dat plan zijn. Hij wil de allerbelangrijkste in jouw leven zijn. Jouw Steun en Toeverlaat, Vader, Beschermer, Rots, Redder en je kan zo nog uren door gaan. Hij roept jou om Hem te dienen en te erkennen als jouw Heer! Hij steekt als het ware zijn hand uit:

Jesaja 41:10: “Vrees niet, want Ik ben met u; zie niet angstig rond, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand.”

“Maar waarom hoor ik zijn geroep niet?” Omdat je teveel bezig bent met luisteren naar andere stemmen! Filmpjes, leuke muziek, je klasgenoten, je werk, school: je bent te druk bezig met andere dingen (of andere mensen) om Zijn stem goed te verstaan! Neem eens rustig de tijd om naar God te komen en te bidden. Zeg tegen Hem dat je het niet meer weet en dat je zo graag bij Hem wilt horen.

Mattheüs 7:7: “Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan.”

Hij zal je nooit teleurstellen! Als je goed oplet, zie je overal Gods aanwezigheid. In de prachtige natuur, in een mooi liedje waarin God tot je spreekt, een goede preek of een klasgenoot die vraagt hoe het met je gaat. Hij spreekt op verschillende manieren tot jou, ben je bereid Hem te antwoorden?

Psalm 69:31: “De nederigen zien het en verheugen zich, wie God zoeken, hun hart zal opleven.”

In mijn vorige blogje vertelde ik over mijn zoektocht naar geluk. Ik ontdekte dat God de Enige is bij wie je echt gelukkig kan zijn! Misschien las je dat wel met een groot verlangen. Toch blijkt het in de praktijk niet mee te vallen, want hoe vindt je God nou eigenlijk?

Jeremia 29:13: “Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken.”

“Vertel je mij nu dat God bestaat? Waarom laat hij dan niks van zich horen?”. Ik kan mij voorstellen dat de moed in je schoenen zakt als iemand dit aan je vraagt. Of misschien denk je er zelf wel zo over. Ik snap dat het zeker in deze tijd lastig kan zijn om ‘een verbinding’ te voelen met God. Zelfs als je met het geloof bent opgegroeid kan je moeite hebben om God te vinden.

Maar wacht even: God vinden? Waar moet ik zoeken dan? En nu komt het mooiste: God heeft jou al lang gevonden. Sterker nog, God heeft jou gemaakt! Vanaf het moment dat jij nog in de buik van jouw moeder zat, had God jou al lief. Hij verliest jou geen moment uit het oog, want Hij heeft een plan met jou!

Maar Hij wil wel graag onderdeel van dat plan zijn. Hij wil de allerbelangrijkste in jouw leven zijn. Jouw Steun en Toeverlaat, Vader, Beschermer, Rots, Redder en je kan zo nog uren door gaan. Hij roept jou om Hem te dienen en te erkennen als jouw Heer! Hij steekt als het ware zijn hand uit:

Jesaja 41:10: “Vrees niet, want Ik ben met u; zie niet angstig rond, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand.”

“Maar waarom hoor ik zijn geroep niet?” Omdat je teveel bezig bent met luisteren naar andere stemmen! Filmpjes, leuke muziek, je klasgenoten, je werk, school: je bent te druk bezig met andere dingen (of andere mensen) om Zijn stem goed te verstaan! Neem eens rustig de tijd om naar God te komen en te bidden. Zeg tegen Hem dat je het niet meer weet en dat je zo graag bij Hem wilt horen.

Mattheüs 7:7: “Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan.” 

Hij zal je nooit teleurstellen! Als je goed oplet, zie je overal Gods aanwezigheid. In de prachtige natuur, in een mooi liedje waarin God tot je spreekt, een goede preek of een klasgenoot die vraagt hoe het met je gaat. Hij spreekt op verschillende manieren tot jou, ben je bereid Hem te antwoorden?

 

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!