“Ik zou mij geen dag zonder muziek kunnen voorstellen”

DJ Roberto Rosso heet in het echt Robin Simon en is een gedreven jonge gast die vol passie on the move is met God. Hij organiseert elk jaar het Sound Of Heaven Festival en -zoals zijn artiestennaam doet vermoeden- maakt zelf ook muziek. Op vrijdag 17 mei komt zijn tweede album uit genaamd ‘Rosso & Friends’. Wij waren als Huis van Belle ook op het Sound Of Heaven Festival dit jaar en hebben deze guy even wat vragen gesteld.

Wie ben je, wat doe je?

Mijn naam is Robin Simon en ik ben 22 jaar oud en woon in Harderwijk. Ik heb Event management, marketing en communicatie gestudeerd in Zwolle. Momenteel ben ik parttime werkzaam als Jongerenmarketeer bij World Servants. Daarnaast werk ik als DJ onder de naam Roberto Rosso. Mijn passies zijn; Optreden, tijd doorbrengen met vrienden, maar vooral jongeren dichterbij God brengen op een eigentijdse manier.

Hoe kwam je op het idee om Sound Of Heaven festival te organiseren?

Het is een uit de hand gelopen stageopdracht vanuit mijn eerste stage bij Club Poema in Utrecht. De opdracht was om een vernieuwend evenement te organiseren, zo is Sound Of Heaven Festival ontstaan. Een muziekfestival met christelijke artiesten en dan vooral met de nadruk op moderne muziekgenres zoals EDM en hiphop. Wat ik ermee wil bereiken is tegelijkertijd mijn levensmotto: Een brug bouwen tussen jongeren en de gemeente van Christus op een manier die hen aanspreekt.

Wat vond je zelf dit jaar het hoogtepunt?

Het hoogtepunt van dit jaar was er eigenlijk niet 1, maar 2. Vanaf het begin van Sound Of Heaven was het mijn droom om Andy Hunter naar het evenement te halen en dat is nu gelukt! Daarnaast was de show van LZ7 echt geweldig! Het totaalplaatje klopte gewoon; Een fantastische band, een enorm led scherm en een super vette lasershow maakte het gewoon helemaal af samen.

Je maakt zelf ook muziek. Wat heb jij met muziek?

Muziek heeft mij altijd geïnteresseerd. Op jonge leeftijd begon ik met gitaarspelen en vanaf mijn veertiende ben ik begonnen met draaien. Overal waar ik ben, heb ik het liefst muziek om mij heen. Ik zou mij geen dag zonder muziek kunnen voorstellen.

En wat heb jij met Jezus? Wie is Hij voor jou?

Jezus is voor mij mijn houvast in het dagelijkse leven. Wanneer ik de verkeerde kant op dreig te gaan, trekt Hij mij weer de goede kant op. Hij is degene die mij overeind houdt. En naast dat alles is Hij gewoon mijn grote voorbeeld, degene op wie ik echt zou willen lijken!

Ben je al aan het nadenken over het volgende festival?

Ik ben ontzettend druk met de voorbereidingen van Sound Of Heaven Festival 2020. Het is de bedoeling dat we het evenement echt naar een hoger level gaan brengen samen met verschillende grote partijen die samen met mij willen werken. Niet alleen zijn deze plannen voor Nederland, ook ergens anders op deze aardbol zijn er concrete plannen om een editie van Sound Of Heaven te organiseren.

Heb je andere projecten op de agenda staan die wij moeten weten?

Jazeker! Op vrijdag 17 mei komt mijn tweede album uit genaamd ‘Rosso & Friends’. Deze gaan wij op een vette manier releasen op diezelfde dag in het Dorpshuis van Hierden (naast Harderwijk). Tickets zijn verkrijgbaar via Events4Christ! Verder zou ik zeggen: houd het allemaal lekker in de gaten via mijn social media kanalen!