Ik zwaai af

Lieve Belle,

Je leest het goed: ik zwaai af, ik stop met bloggen voor Huis van Belle. Bijna twee jaar lang ben ik betrokken geweest bij Huis van Belle. Nu voel ik dat het tijd is voor iets anders, hoe jammer het ook is om dan niet meer te schrijven voor Huis van Belle. Maar dat is oké. Ik heb eens een blog geschreven over seizoenen in je geloof, waarin ik de Prediker uit de Bijbel aanhaalde: voor alles is een tijd. Zo zijn er ook gewoon verschillende seizoenen in je leven, waarin je een nieuwe weg inslaat. Dat ga ik nu doen en ik heb er zin in!

Het belangrijkste

Veel van mijn blogs gingen over God en geloof, je relatie met God. En eerlijk: dat is toch ook gewoon het allerbelangrijkste? Leven met God gaat met vallen en opstaan, dat herken je vast wel. Er zijn een aantal liederen die ik vaak luister of zing als ik op zoek ben naar God of voel dat ik dicht bij Hem wil zijn. Een daarvan geef ik graag als afscheidsgroet aan je mee. Het lied heet ‘Come Thou Fount of Every Blessing’. Misschien herken je ‘m wel. Dit lied werd al halverwege de 18e eeuw geschreven, het is dus al best wel oud! Toch raken de woorden me elke keer weer, vooral de laatste paar zinnen van het lied. Daar staat:

Prone to wander, Lord, I feel it.

Prone to leave the God I love.

Here’s my heart, oh take and seal it,

seal it for Thy courts above.

Vertaald betekent dat: Ik dwaal zo makkelijk af, Heer, ik voel het, ik dwaal zo makkelijk af van de God van wie ik houd. Hier is mijn hart, neem het en verzegel het. Verzegel het voor uw hemelrijk daarboven.

Zegen

Ik zoek naar dat hemelrijk, ik probeer mijn blik omhoog gericht te houden, elke dag van mijn leven. Dat wens ik jou, lieve Belle, ook toe! Dat je, met vallen en opstaan, God mag dienen en Jezus mag volgen en je mag laten vullen met de Heilige Geest. En als je het moeilijk vindt, luister dan dit lied en zing het mee als een gebed. God weet wel dat je het moeilijk vindt, Hij wil je helpen. Hij strekt zijn armen vol liefde naar je uit. Laat je omhelzen en geef je aan Hem over. Ik wens je zijn zegen toe!

Liefs, Suzanne

Photo by Zac Durant on Unsplash