Inspiratie voor vandaag: zet je kroon op!

Ha lieve meiden,
In dit blog even een lekkere positieve vibe aan de hand van een inspirerend liedje :). Ik heb laatst de Britse band Oh Wonder ontdekt en ik vind dat dit duo echt hele fijne muziek maakt. Het eerste nummer op hun laatste album heet Dust (‘stof’ in het Nederlands) en met name de boodschap van het refrein wou ik jullie vandaag even meegeven:

When people try to get you down
Remember that I’m here for you
No one else can wear your crown
It’s yours, just yours
When all you wanna do is hide
I’m sitting there, right by your side
And no one else can steal your light
‘Cause it’s yours, just yours

Als mensen op je neer kijken,
Bedenk dan dat ik hier voor je ben.
Niemand anders kan je kroon dragen,
Die is van jou, alleen van jou.
Wanneer alles wat je wilt doen je verbergen is,
Dan zit ik hier, dicht naast je.
En niemand kan jouw licht stelen,
Want het is van jou, alleen van jou.

Alleen jij kan je kroon dragen

Kortom, een oproepje om te geloven in je eigen kracht, je eigen ‘kroon’. Je bent uniek en niemand is precies zoals jij, en als je die unieke eigenschappen met trots laat zien wordt het vanzelf een sieraad: je kroon. Vaak is het makkelijker om jezelf te verbergen als je je onzeker voelt, maar juist datgene waarin jij anders bent is je kracht. En dat kan echt van alles zijn, misschien ook juist die karaktereigenschap waar je je nu nog niet zo comfortabel bij voelt.

Als tiener wist ik ook nog niet zo goed wat dat unieke aan mij dan was. Ik was vaak jaloers op meiden met bijzondere hobby’s, bijbaantjes, ouders, vriendjes, etc. Ik groeide op in een rijtjeshuis in een saai stadje, met een vader die al jarenlang dezelfde kantoorbaan had en mijn leven was simpel gezegd nogal gewoontjes.

Het duurde dus ook best wel even voor ik mijn ‘kroon’ ontdekte: mijn gevoel voor humor, optimisme, en ook juist mijn dromerigheid en grote fantasie. Eigenschappen die God aan mij gegeven heeft en waar ik met wat vallen en opstaan heb geleerd om trots op te zijn omdat God ze voor mij bedoeld heeft. Hoewel de bandleden van Oh Wonder (zover ik weet) niet christelijk zijn, vind je hun oproep namelijk ook terug in de boodschap van de Bijbel. Lees maar eens Psalm 139, waarin wordt beschreven hoe wonderlijk en vol liefde God je heeft gemaakt en hoeveel Hij om je geeft.

Nu ik wat ouder ben heb ik nog vaak genoeg vlagen van jaloezie en onzekerheid. Elke keer moet ik mijzelf dan weer herinneren dat hoe God naar mij kijkt veel belangrijker is, en dat ik mijzelf niet met anderen moet vergelijken. En soms heb ik ook echt een goede vriend of dus een nummer nodig om hier weer aan herinnerd te worden :)

Wat vind jij mooi aan jezelf? Op welke eigenschappen ben jij trots?

Photo by S L on Unsplash