Insta-proof #handmadebygod

‘Oh, Wauw! Wat een mooie foto heeft zij op haar Instagram geplaatst! Wat is ze slank, bruin en getraind. En wat zit d’r haar perfect!’ Dit is de reactie van veel meiden die scrollen door verschillende Instagram pagina’s. Logisch, want het is ook heel bizar hoe perfect die foto’s eruit zien. Het lijkt wel of Instagram een platform is voor de mooiste modellen en sportfanaten.
Ik betrap me erop dat ik mijzelf constant aan het vergelijken ben. Heel gek eigenlijk, want ik weet ook wel dat hashtags zoals: #nofilter en #wokeuplikethis vaak in scene gezet zijn. Waarom zou je willen lijken op een model? Je bent zo kostbaar, God heeft jou gemaakt. Hij heeft je tot in het kleinste detail gedesigned en al je haren geteld (Lucas 12: 6-7).

Spiegel

Kijk nou eens in de spiegel. Wat zie je dan? Ben je blij met het uiterlijk van de persoon die je ziet? Ik niet altijd. Toch weet ik dat ik er mag zijn en dat ik me voor niks hoef te schamen want ik ben gemaakt door God. Een meesterwerk dus! Hoe bijzonder is dat? En hoe je dat ‘meesterwerk’ aankleedt mag je zelf bepalen, de kleren die je draagt hoeven niet in de mode te zijn om in een beter blaadje te komen bij je vrienden.

Jij bent zo kostbaar

Jezus is een echte Vriend, en weet je waarom? Omdat Hij je nooit veroordeelt. Het maakt Hem niks uit welke merkkleding je draagt. In Mattheus 6 vers 28 en 30 staat: ‘En wat maken jullie je zorgen over kleding? Kijk eens naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld. Ze werken niet en weven niet.’ (vers 28) ‘Als God het groen dat vandaag nog op het veld staat en morgen in de oven gegooid wordt al met zoveel zorg kleedt, met hoeveel meer zorg zal hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen?’ (vers 30)
God geeft met deze gelijkenis heel duidelijk aan dat Hij het is die jouw kleedt. Hij is de bron van je geluk, maak je geen zorgen over meningen van anderen. Die vallen in het niet met wat de HEER van jou vindt. Hij zegt tegen jou: ‘Je bent zo kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol, en Ik hou zo veel van je’ (Jesaja 43:4).

Vraag je dus niet af of je wel mooi genoeg bent voor Instagram. Probeer jezelf niet te vergelijken met Instagram modellen. Geen enkele schoonheid of kledingmerk gaat boven Gods werk, kostbaar meesterwerk dat je bent!

Photo by Vince Fleming on Unsplash