Internationale Ananasdag recepten

In Nederland hebben we overal wel een dag voor. Zo is het deze maand Vaderdag, maar hebben we daarnaast ook nog 32 andere bijzondere dagen in juni! Mijn favoriet is de Internationale Ananasdag op 27 juni. Ja, je leest het goed. Er is een internationale dag voor ananassen! En wat is er nou leuker dan ananas eten op Ananasdag?! Toevallig weet ik een aantal heerlijke recepten met ananas, dus ga naar de winkel, koop die ananassen en trek je keukenschort maar aan voor heel veel lekkers!
P.s. Deze recepten zijn geschikt voor zowel Team ananas-op-je-pizza als Team ananas-pizza-hater ;-)

Ananasijsjes

Deze ijsjes met ananas en kokos smaken naar een tropische cocktail en zijn heerlijk op een warme zomerdag! Door ze na het invriezen nog in de chocolade te dippen en te bestrooien met kokos, worden ze nog lekkerder. Eet smakelijk!

Benodigdheden voor 4-6 ijsjes:
– 250 gram verse ananas in stukjes
– 125 ml kokosmelk
– Een have limoen, geperst
– 2,5 eetlepel honing
– 100 gram (pure) chocolade, gesmolten
– Eventueel: 1 eetlepel geraspte kokos
– IJsvormpjes en stokjes

Bereiding:

Doe de stukjes ananas, de kokosmelk, het limoensap en de honing in een blender en blend dit tot een glad geheel. Doe het mengsel in de vormpjes, steek het stokje erin en zet ze minimaal een nacht in de vriezer.
Schenk de gesmolten chocolade in een kom of beker en doop de bevroren ijsjes in de chocolade. Als je deze nog wilt bestrooien met kokos, moet je dit heel snel doen. De chocolade wordt namelijk heel snel hard door de bevroren ijsjes en dan plakt de kokos hier niet meer aan vast.

Limoen-ananasdrank

Deze heerlijke dorstlesser is ideaal als je, net zoals ik (oeps), niet altijd genoeg drinkt. Het is fris en fruitig, dus perfect voor het warme weer dat eraan zit te komen!

Benodigdheden voor 4 glazen:
– Een halve liter ananassap
– 3 limoenen, geperst
– 3 eetlepels poedersuiker
– 300 ml water
– IJsklontjes

Bereiding:

Roer de poedersuiker en het limoensap door elkaar tot de poedersuiker hierin is opgelost. Voeg hier het ananassap en het water aan toe en roer dit ook goed door elkaar.
Je kan het dan gelijk drinken, maar lekkerder is het om dit nog even in de koelkast te zetten en het ijskoud te drinken. Vergeet daarom ook de ijsklontjes niet wanneer je deze heerlijke dorstlesser serveert!

Ken jij nog een lekker recept met ananas?

Photo by Brooke Lark on Unsplash