Interrailen: Henrike vertelt

Het zit er op en natuurlijk vloog het voorbij. Time flies when you’re having fun! Tien dagen op avontuur, op Interrail avontuur. Denk je nu, wacht even, inter-wat? Lees dan eerst mijn blog van vorige week.

Heel vroeg opstaan
De reis begon om 6:58 op Rotterdam Centraal. Vroeg mijn bed uit, geen papa en mama die me uit konden zwaaien, niemand die me eraan herinnerde van ‘ben je dit niet vergeten’ of ‘heb je dat wel bij je’? Gewoon een wekker, een korte douche, kleren aan en gaan. Backpack op je rug en niet meer denken aan wat er nou wel of niet in zit. Zo begon mijn vakantie, hectisch misschien? Nou, viel best mee, ik was best relax, alles wat ik dacht mee te moeten nemen paste in een keer in de backpack en ondanks de nodige kilo’s was het prima om te dragen. Ik had me niet verslapen en voelde me ook niet ontzettend moe. Waarschijnlijk vanwege de adrenaline in mijn bloed.

De reis
Gelukkig, alles is goed gegaan! Ik was niks vergeten en op wat stressvolle minuutjes na, verliep alles helemaal volgens schema. We begonnen, na maar 2,5 uur in de trein, in Parijs. Wat een heerlijke stad! Wat heb ik mijn ogen uitgekeken van alle mooie en imposante gebouwen. Na de Notre Dame en de Eiffeltoren (die ik groter had ingeschat) en nog wat andere losse dingen die we gezien hadden moesten we al weer door.

Weer in de trein natuurlijk, op weg naar Lyon. Na een bijzondere nacht, slapen bij een wildvreemde(!), waren we toch weer een beetje uitgerust voor een nieuwe reisdag. Via Avignon, waar we in een stop van 3 uur nog wat sight seeing gedaan hebben, werd de reis vervolgd naar onze eerste ‘echte’ bestemming: Barcelona! Wat ben ik gevallen voor die stad! We hebben onze benen haast van ons lijf gelopen in de2 dagen dat we er waren. Mocht Barcelona ook op jou lijstje staan om te bezoeken? Vergeet niet de volgende dingen te bekijken:

–  Park Guell


– Casa Mila

– De overdekte markt aan de Ramblas

– De Ramblas
– Font Magica (de magische fontein)

– Sagrada Famiglia

Dat was Barcelona. Of in elk geval dat waren in grote lijnen de dingen die ik gezien heb, want ja, meer tijd hadden we niet. Op weg naar Sevilla! Net zei ik nog dat ik was gevallen voor Barcelona, maar nee, dan Sevilla, wat een stad om verliefd op te worden. Wat een koninklijk en sprookjesoord. Oke, ik overdrijf misschien een beetje, maar een hele mooie stad is het zeker. Naast alle dingen die we hebben bezocht, hebben we in Sevilla vooral ook culinair meegedaan. Wat dacht je van een tapas tour. Tapas eten in drie verschillende bars, de beste sangria drinken en de lokale wijn proeven. Of lekker een bord paella. Houd je meer van zoet? Vergeet dan niet de churros (met chocola) als ontbijt!

Back to earth
Uiteindelijk kwam er natuurlijk ook een eind. Na heerlijke, vooral ook vermoeiende, dagen, moesten we weer terug in de trein. Na nog een dagje Parijs, waarop we de Eiffeltoren beklommen, zat het er echt op. Wat een extra-ordinary vakantie! Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen, ik heb namelijk denk ik wel 40 tot 50 andere reizigers ontmoet, hoe leuk is dat! Ik ben in de oven, gemiddeld 5 graden warmer, van Sevilla geweest, en ook in de Joodse wijk waar het dan weer 5 graden koeler was. Het was een dag 47 graden. En ik heb ook nog goed geshopt. Maar ja, ik kan niet alle vertellen. Ik hoop dat de foto’s ook een indrukje geven, ik droom er in ieder geval weer bij weg, want ja, ik ben weer back to earth!

De vakantie zit er waarschijnlijk voor de meeste van jullie weer op, of anders bijna. Succes in het nieuwe schooljaar! Koester je vakantie momentjes! Liefs