Interview met Anne Sara!

Je hebt natuurlijk al gezien dat we deze zomer samen met illustrator Anne Sara ons zomerboek hebben uitgebracht! Wij vinden Anne Sara een onwijs toffe illustrator en daarom hebben we haar gevraagd om wat vragen te beantwoorden.

Hoe vond je het om het zomerboek te maken?

Heeeeel erg leuk! Ik wilde al heel erg lang een soort boek als dit maken, vroeger (op de basisschool en in het begin van de middelbare) maakte ik met vriendinnen al zomerboeken voor ons zelf en het is zo gaaf dat er nu een echte is! Het was leuk om te bedenken wat erin moest komen, vooral het brainstormen met Eline (en Annemieke). Maar ook het uitwerken van alle ideeën, het boek zelf is nog leuker geworden dan dat ik had gedacht!

Wat vind je zelf de leukste tekening?

Ik vind de ansichtkaart die je uiteindelijk kunt maken heel erg leuk en zomers (Het boek begint met een lege ansichtkaart. Aan het eind van het boek kun je de hele ansichtkaart tekenen omdat je alle poppetjes en figuurtjes leert tekenen gaandeweg het boek, red.) Al vind ik alle tekeningen die ik mocht maken erg gaaf hoor, dat is wel echt mijn favoriet. En het is ook heel erg leuk om te zien welke versies de meiden die het zomerboek al hebben nu maken. Iedereen geeft er haar eigen draai aan, dat vind ik ontzettend bijzonder om te zien.

Psst Lees hier meer over het zomerboek en bestel het nog snel! 

Wat was het eerste dat je ooit tekende?

Ik moest het even bij mijn ouders checken, maar natuurlijk was het een poppetje! ;) (of iets wat dat moest voorstellen)

Hoe ben je begonnen als illustrator?

Ik tekende eigenlijk altijd al (net als heel veel meisjes) al mijn schoolspullen vol, veel van mijn klasgenoten waren ook heel erg creatief dus eigenlijk viel het mij nooit zo op. Toen ik van studie switchte kwam ik er in mijn nieuwe klas achter dat niet iedereen altijd alles vol kliedert met poppetjes. Ik begon steeds meer te tekenen in mijn vrije tijd, eerst wel in andere stijlen dan dat ik nu doen, uiteindelijk ontwikkelde ik mijzelf als poppetje (en daarmee een eigen stijl) en maakte heel veel stripjes over situaties die ik meemaakte. Vervolgens maakte ik op steeds meer dingen poppetjes en kreeg ik ook steeds meer aanvragen van vrienden (en uiteindelijk via via) om dingen voor verjaardagen en zulk soort gelegenheden te maken. Na dat ik afgestudeerd was ben ik toen officieel begonnen met mijn eigen bedrijf op www.annesara.nl en kreeg ik al best wel snel gave opdrachten zoals een eigen collectie bij Hallmark en de tekeningen die ik mag maken voor Huis van Belle.

Dankjewel Anne Sara! We zijn fan :) Je kunt Anne Sara ook volgen op insta: @annesaar

Wil je het zomerboek graag hebben? Je bestelt het voor maar €9, 99 in onze webshop of je kunt het kopen bij de christelijke boekhandel!