Interview met Lauri – CHE en Huis van Belledag

Ze studeerde af in juli 2017 en vertrekt 13 januari alweer naar Australië. Lauri van Bodegraven (23) – afgestudeerd aan de opleiding Journalistiek van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) – zit niet stil. Al tijdens haar opleiding startte ze met het filmen van bruiloften. Haar bedrijf Agapè Stories is in korte tijd gegroeid tot een groot succes.

“In juli had ik een bruiloft van de Huismuts. Misschien ken je haar blogs en vlogs wel. Ik vond het zo gaaf dat ik haar bruiloft mocht filmen. Een tijdje geleden had ik zelf contact met haar opgenomen. Je moet het dus gewoon doen en durven.” Lauri is een echte ondernemer. “Dat past helemaal bij me. Ik zou niet onder een baas willen werken. Ik heb geleerd echt mezelf te zijn als zelfstandig ondernemer.”

Verhalen vertellen

Lauri is blij dat ze gekozen heeft voor de opleiding Journalistiek in Ede. “De opleiding is kleinschalig, daarom is er veel persoonlijke aandacht. Ook heb ik geleerd kritisch te kijken.” Tijdens haar studie ontdekte ze al snel dat ze zichzelf niet in de harde journalistiek zag werken. Lauri koos daarom voor stage-instellingen waar haar begeleiding in eerste instantie vraagtekens bij had. “Maar wat ik nu doe – bruiloften filmen – past helemaal binnen de journalistiek. Ik vertel verhalen. En wát voor verhalen!”

Maar uiteindelijk vind ik het belangrijkste dat je iets doet wat je leuk vindt

“Drie jaar geleden ben ik tot geloof gekomen.” Wanneer Lauri terugkijkt op de afgelopen jaren heeft het haar gevormd. “Alles wat je in je leven doet vormt je, dus dit zeker ook. In onze maatschappij gaat het veel om presteren en goede cijfers. Maar uiteindelijk vind ik het belangrijkste dat je iets doet wat je leuk vindt. We leven nu in een tijd dat dat kan. Vroeger hadden ze deze opties niet. Als ik een tip moet geven aan de studenten van nu zou ik zeggen: ga er echt voor en doe iets waarin je hart ligt. Maar let op: niet te veel werken. Dan krijg je een burn-out, dat moet je ook niet hebben.”

Toekomstplannen

In januari vertrekt Lauri naar Australië. Daar gaat ze Media en TV studeren aan Hillsong College. “Ik zie daar echt naar uit. Om wel te blijven filmen ben ik bezig met opdrachten in Australië. Inmiddels heb ik twee bruiloften en een gezinsshoot gepland staan.” Hoelang ze in Australië blijft en wat haar verdere toekomstplannen zijn weet Lauri nog niet. “Ik ben niet echt van het lange termijn denken. Ik vind het zo Nederlands om alles vooruit te plannen”, vertelt ze lachend. “Ik ga veel liever mee in wat dan goed voelt. En vooral wat God voor mij in petto heeft.”

Lauri over de Huis van Belledag!

“Ook van de Huis van Belledag twee jaar geleden heb ik een film gemaakt. Ik vind de dag een mooi initiatief, omdat ik helemaal voor het empoweren van vrouwen (en dus ook meiden) ben. Hoe kan dat beter dan door elkaar te ontmoeten en bemoedigen in de naam van God?!”

Ook studeren op de CHE?

Wil je net als Lauri studeren op de CHE? Bezoek de Open Dag op zaterdag 3 februari 2018. Tussen 10.00 en 15.00 uur staan de deuren voor je open! Welkom!!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede.

Tekst: Anne-Saar Kunz
Beeld: Isis Sturtewagen Fotografie