Is een capsule wardrobe hebben succesvol?

Mijn laatste blog over de Capsule Wardrobe is aangebroken. 9 maanden heb ik maar liefst de Capsule Wardrobe toegepast. De impact was en is groot. In deze maanden moest ik het doen met in totaal 37 stuks kleding, inclusief schoenen. In mijn vorige blogs over de Capsule Wardrobe kun je zien hoe ik dit toegepast en aangepakt heb.

Keuzestress

Nu ben ik het soort vrouw dat een aantal favoriete items draagt en daar meestal niet van af wijkt. Dus zou je denken dat dit me prima is afgegaan. Dit is ook wel voor een gedeelte zo… Maar ik heb keuze stress gekend en een kast vol met kleding gemist. Ik vond het irritant dat ik niet heel veel keuze had en ook dat ik bepaalde items moest laten hangen in de winkel tijdens het shoppen.

Tijdens het winkelen had ik er moeite mee om items te kopen die ik niet nodig had! Welkom in de wereld van het materialisme. Het lastige vond ik dat ik een keuze heb. Als ik arm was, en als ik geen keuze had om kleding te kopen is het een stuk makkelijker voor mij denk ik. Want dan heb ik simpelweg niet de keuze om kleding te kopen, omdat ik er geen geld voor heb. Maar dan ben ik blij dat ik te eten heb.

Wat heb ik geleerd van de capsule wardrobe?

Uiteindelijk heeft het toepassen van de capsule wardrobe ervoor gezorgd dat ik selectiever ben op het kopen van kleding, zelfkennis, en dat ik er achter ben gekomen wat ik echt leuk vind! Ik hoef niet zozeer meer mijn kleding nieuw te kopen. En ik ben misschien nog wel blijer met tweedehands kleding. Ik vind tweedehands kleding lekkerder zitten als nieuwe kleding. Gewoon lekker ingedragen door een ander. En het voelt minder als geldverspilling (iets kopen wat nodig is, is natuurlijk geen verspilling, maar ik kon van het ding wat ik al had dat 10 keer opnieuw kopen en dan vind ik het wel verspilling) zodat ik ook nog genoeg geld over heb voor de dingen die ik echt belangrijke vind; zoals leuke dingen doen met vrienden die geld kosten, en ervaringen.

Voor datzelfde geld kon ik een herinnering creëren

De balans hoeveel mijn nieuwe kleding kostte in de winkel vond ik niet altijd fijn, omdat ik eigenlijk voor datzelfde bedrag een herinnering kon creëren. Het maakt voor mij dat ik kleding niet meer het allerbelangrijkste vind. Maar toch vind ik het leuk en fijn om een kledingkast vol kleding te hebben. Keuzes… Keuzes…

Ik ben blij dat ik deze challenge heb toegepast en vind hem geslaagd! Ik ben weer een ervaring rijker.

Liefs! XOXO