Janieks Journal – Postupdate

JANIEK HUIJSER, stond met koeienletters op de knalblauwe envelop geschreven. Een ingekleurde landkaart van Amerika was ernaast geplakt. Blij pakte ik het ietwat gehavende pakketje uit mijn brievenbus. Shiraz had me weer een brief geschreven!

Bijbels

De brief van Shiraz, die uit Israël komt, was lekker lang en ging over van alles en nog wat. Ze heeft onder andere een kaart van Caesarea erin gedaan – komt die naam jullie ook bekend voor? Volgens mij gaat het hier om de plaats die ook in de Bijbel genoemd wordt. Ik weet niet hoe het in die tijd was, maar nu leven er veel rijke mensen, schrijft Shiraz. Onder andere de premier, Netanyahu. Zo, weer wat geleerd vandaag! Trouwens, check even haar handschrift. Wauw.

2 - aan Shiraz - Bijbels

Eerder had ik Shiraz deze envelop gestuurd. Het is een beetje lastig om te zien wat ik er allemaal heb ingestopt (ik had alleen deze foto), maar dat oranje boekje is een gidsje over de stad Groningen. Daar wil ik misschien gaan studeren, dus wilde ik Shiraz even dit prachtige stukje Nederland showen. Groningen, laat je horeeeen!

Overwhelmed door Australië

Ik heb weer een nieuwe penvriendin! Deze komt uit Australië en is even oud als ik. Ik stuurde naar haar deze vintage post…

3 - aan Australië - overwhelmed4 - van Lana Australië - Overwhelmed

6 - van Lana - Overwhelmed

…en ik kreeg een enorm dikke envelop terug, vol kleine goodies en een fijne lange brief! Wauw, ik was een beetje overweldigd, zo veel moois had Lana opgestuurd. Plaatjes van tickets, washi tape, een vergeelde oude bladzijde uit een boek, papieren… Mocht je nog zitten met de vraag wat je nou precies naar iemand moet sturen als je wil snailmailen – kijk je ogen uit!

En dan hebben we het nog niet over de envelop gehad. Moet je zien hoe mooi ze die in elkaar geknutseld heeft. En de postzegels! Jep, ik ben nog steeds erg enthousiast.

Feestje

Van Alexandra uit Duitsland kreeg ik een heerlijk lange brief die óók erg mooi versierd was. Moet je zien, die roze papiertjes! Dat moet een gepriegel met lijm geweest zijn, zeg. Kaartjes, tickets, ditjes en datjes – en alles past ook nog eens bij elkaar. Post van Alex is altijd een feestje.

7 - van Alexandra - feestje

8 - aan Alexandra - feestje

…daarom feestelijke post terug naar Duitsland! Haha, ik heb er zo lang over gedaan die boom te tekenen. Ik wilde dat het zo’n oude, rustieke eikenboom werd, maar het is een soort tropische palmboom geworden. Ik heb gewoon teveel zin in de zomer, denk ik ;) Het meeste wat je op de foto ziet, komt uit de Flow, een tijdschrift dat ik vaak gebruik voor snailmailen. Aanrader voor als je je enveloppen een beetje wil vullen en opvrolijken!