Janieks journals: toen het nog zomer was

Lang, lang geleden was er een periode dat het zomer was, dat de zon scheen en dat we vrij waren van alle verplichtingen. Gelukkig hebben we de herinneringen nog! En ik heb ze opgeslagen in mijn art journal en mijn travel journal. Kijk je mee?

Art journal: heel veel chillen

Mijn zomervakantie was heerlijk relaxed! Al deed ik wel vakantiewerk: schoonmaken bij oude mensen. De meesten waren heel aardig – ze vertelden honderduit over vroeger en vroegen wel drie keer of ik nog wat te drinken wilde. Of, als ik net de wc aan het poetsen was: ‘Wil je nog een snoepje?’ Op de linker bladzijde zie je een hilarisch voorval. Mijn vriendin en ik gingen wat drinken in een café, en ik zei voor de grap tegen de serveerster: ‘Ze is jarig!’ Wat ze niet was. Maar een paar minuten later veranderde de sfeervolle muziek in een verjaardagslied en kwam er een man aanlopen met bitterballen en een spetterkaars! We hebben ontzettend hard gelachen.

Barbecueën en zwemmen horen natuurlijk bij elke zomer. Hoewel het dit jaar veel geregend heeft, zeg! Een veelvoorkomend verschijnsel was dat de zon ons thuis deed smelten, maar dat hij verdwenen was zodra we aankwamen bij een zwemplekje. Argh. Maar… lezen kan overal! Je ziet me ook vaak met een boek in de hand getekend, haha.

Overigens heb je ook over mij kunnen lezen – en wel in de krant! Ik heb een opinieartikel naar het Nederlands Dagblad gestuurd over post, en… ze besloten het te plaatsen. Ik was zo trots!

Travel journal: heel veel regen

Mijn gezin en ik gaan elke vakantie naar Noorwegen. Ik kan je vertellen: dit jaar was de laatste keer. We hebben verschrikkelijk slecht weer gehad: elke dag 15-17 graden en regen. Toen het 19 graden was, vonden we het heerlijk warm! In ieder geval had ik genoeg tijd om aan mijn travel journal te werken. En we hebben wel veel mooie dingen gezien; bekijk de pagina’s hieronder maar.

Wat vond jij van deze zomervakantie?

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?