Je angsten overwinnen

Nog niet zo lang geleden koos ik ervoor om een angst van me aan te gaan. Het was een soort strijd tussen mijn hoofd en mijn hart. Mijn hoofd had het naar zijn zin in de situatie waarin ik zat, maar mijn hart gaf aan dat het eigenlijk iets anders wilde. Mijn hoofd ging voor zekerheid, mijn hart koos voor het onzekere. Mijn hoofd wist ergens wel dat het mijn hart moest volgen, omdat ik anders spijt zou krijgen, maar vond het eigenlijk veel te spannend om te gaan voor alle onzekerheid die dat met zich meebracht.

Ik heb van alles over mijzelf geleerd, bijvoorbeeld dat ik een perfectionist ben én een controlefreak.

Ik moest keuzes maken. En die keuzes hadden behoorlijk wat invloed op mijn leven. Na een jaar te hebben gestoeid met allerlei gedachten, koos ik ervoor om de angst aan te gaan en mijn hart te volgen. Het bleek een groot succes en terugkijkend ben ik ontzettend blij wat het me heeft gebracht. Ik heb van alles over mijzelf geleerd, bijvoorbeeld dat ik een perfectionist ben én een controlefreak. En dat de lat die ik voor mijzelf hanteer, een stuk hoger ligt dan wat anderen van mij vragen. En ook dat wanneer ik mijn hart volg, me dat vaak op mooie plekken brengt.

Ik heb gezocht, gevonden en mijzelf verbaasd!

// Speak and open up your mind
It’s something you should do all the time
Keep exploring, seek and find
You know you might surprise yourself //

Wanneer heb jij voor het laatst een angst overwonnen?

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)