Je bent het waard!

Wees jezelf, want je bent het waard! Vandaag een aantal Bijbelverzen die ons vertellen dat wij heel veel waard zijn.

Wat ik om mij heen vaak merk is dat vrouwen niet zien hoe veel waarde ze hebben, ze zijn onzeker over hun lichaam of omdat ze nog geen vriend hebben. Over hun prestaties en of ze het wel goed genoeg doen. Veel vrouwen in Nederland doen aan diëten, of veranderen hun uiterlijk om zo ‘mooier’ te zijn. Als we zouden kijken naar ‘de standaarden van een mooie vrouw’ op social media worden we daar niet vrolijk van. Maar waarom is dat eigenlijk onze maatstaf? God heeft ons gemaakt, en hij vertelt ons duidelijk in de Bijbel wat wij waard zijn, waarom nemen we dat dan niet als uitgangspunt? Ik heb hier een aantal verzen uit de Bijbel die je vertellen hoe God naar je kijkt!

Matteüs 6:25

“Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding?”

Hooglied 4:7

“You are altogether beautiful my darling, there is no flaw in you.”

(Nederlands: Geheel zijt gij schoon, er is geen gebrek aan jou.)

Spreuken 31:25-26

Kracht en waarheid stralen van haar af en zij ziet elke nieuwe dag met vertrouwen tegemoet. Uit haar woorden spreekt wijsheid en de wil om goed te doen.”

Efeze 2:10

“Want hij heeft ons gemaakt tot wat wij nu zijn: in Christus Jezus geschapen om de weg te gaan van de goede daden die God heeft voorbereid.

Psalm 46:6

“Met God in haar midden stort zij niet in, vroeg in de morgen komt God haar te hulp.

Lukas 1:45

“Gelukkig is zij die geloofd heeft dat de woorden van de Heer in vervulling zullen gaan.”

Genesis 1:27

“God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen.”

Dankbaar

We hebben ook veel om dankbaar voor te zijn. In Nederland hebben we het als vrouw best wel goed. We mogen en kunnen werken, verdienen (over het algemeen) even veel als mannen, we kunnen aan doen wat wij aan willen doen, we mogen naar school. Daar mogen we God heel dankbaar voor zijn, want op veel plekken in de wereld heeft de vrouw nog steeds niet zo veel te zeggen. Maak je niet druk om jezelf, maar zorg wel goed voor jezelf. Kijk omhoog, naar God, en vergelijk je niet met anderen om je heen.

Je bent het waard! Geloof jij dat?

Photo by Jessica Felicio on Unsplash