Je favoriete serie When Calls the Heart begint weer op 1 februari

Niet om het een of ander, maar met enige regelmaat krijgen we berichtjes van meiden die vragen of wij misschien weten wanneer het nieuwe seizoen van When Calls the Heart ein-de-lijk weer begint. Tja, het is niet alsof we helderziend zijn natuurlijk. En het is ook niet alsof de halve redactie niet met smart op seizoen 5 zit te wachten. We waren dus ook superblij toen Netflix aankondigde dat het op 1 februari zover is: seizoen 5 van jouw favoriete christelijke serie is dan weer te zien!

En omdat wij niet de beroerdste zijn, zetten we nog even op een rijtje waarom jij deze serie wil zien. (En als je dat nog niet deed, waar zat jíj verstopt? Hup hup, nu naar Netflix!)

1. De hoofdrolspelers zijn knap, maar niet perfect

Elizabeth en Jack zijn gewoon knap. We kunnen het niet ontkennen. En door die knapheid lijkt het alsof ze ook perfect zijn, maar niets is minder waar! Elizabeth komt uit de grote stad, dus vind alle beestjes op het platteland maar niks en kan soms ook behoorlijk snobistisch zijn. Plus, je eigen appartement bijna laten afbranden in de eerste aflevering is natuurlijk ook niet slim. En mountie Jack… eh, ik kan zo even geen imperfectie bedenken, maar je snapt m’n punt…

2. Genoeg karakters om leuk te vinden

Want als je (stiekem, heel stiekem) Jack en Elizabeth een beetje uitkotst door hun zoetsappigheid, dan zijn er altijd nog andere karakters in de serie om leuk te vinden. Mijn persoonlijke favoriet: Abigail Stanton. Superkok en lekker pittig. Of wat dacht je van Rosemary LeVeaux? Love her! Daarom, zie punt 3.

3. Lekker veel powervrouwen

Geef mij maar een serie die de kracht van vrouwen laat zien. En wel ja: dat doet deze serie. Niet alleen Elizabeth laat zien zich te redden in een mannenwereld, maar juist ook de andere vrouwen in de serie. Ze laten zien: we gaan niet bij de pakken neer zitten, maar we zetten onze schouders er onder. En dat doen ze overigens nooit alleen, want de vrouwen steunen elkaar allemaal!

Zijn er dan geen kritiekpunten?

Ja, heus wel. Als je niet van zoetsappig houdt, dan is deze serie niks voor jou. En ben ik de enige die zich afvraagt of de kostuums wel zo passend zijn bij 1910? Ik heb met enige regelmaat dat ik mijn winterjas van de Only voorbij zie komen… En worden die jurken nou echt nooit vies? En hadden ze al highlights in die tijd? Kleine puntjes van kritiek, maar daar kan je best omheen kijken, toch?

Grootste kritiekpunt van deze serie is toch wel het gebrek aan diversiteit van de cast. Iedereen is wit, terwijl dat historisch gezien niet terecht is. Andere bevolkingsgroepen, zoals zwarte mensen en de first people* komen niet in de serie voor, terwijl die natuurlijk wel daar leefden. Gemiste kans?!

Begin je februari goed met When Calls the Heart

Op 1 februari staat het nieuwe seizoen dus online. Ga jij kijken?

*in Nederland worden ze Indianen genoemd, maar de correcte term is First People (eerste mensen), Native Canadians of Indigenous People.