Happy Sunday – Je hoeft niet bang te zijn

Weet je nog dat je voor het eerst naar de middelbare school ging? Waarschijnlijk was je super zenuwachtig! Hoe zouden de kinderen in je nieuwe klas zijn? En hoe zou dat gaan, ieder lesuur in een ander lokaal en met een andere docent? God laat weten dat je in zulke situaties niet bang hoeft te zijn. Hij is erbij om je door spannende situaties heen te helpen.

Je hoeft niet bang te zijn, want ik ben bij je. Je hoeft geen angst te hebben, want ik ben jouw God. Ik zal je helpen, ik zal je sterk maken. Met mijn hulp zul je de vijanden overwinnen. – Jesaja 41:10

Wist je dat er heel vaak in de Bijbel staat dat je niet bang hoeft te zijn? Bijvoorbeeld toen de engel bij Maria op bezoek kwam om haar te vertellen dat ze zwanger zou worden. Of toen de engel aan de herders vertelde dat Jezus geboren was. In totaal wordt er meer dan 70 keer in de Bijbel geschreven dat je niet bang hoeft te zijn. God vindt het dus heel belangrijk dat we dat niet vergeten.

Ik laat me niet langer leiden door angst, want ik ben een kind van God.
No longer slaves – Bethel Music

Vragen:

  1. Wanneer was jij erg bang? En wanneer behoorlijk zenuwachtig?
  2. Heb je toen God om hulp gevraagd?
  3. Zo ja, merkte je dat je toen rustiger en minder bang werd?

Wil je creatief aan de slag? Print dan DIY 1, en doe je ding!

Tip voor bij de DIY

Plak eens iets op wat je normaal gesproken niet zo snel op papier zou plakken. Denk aan een stukje stof, een lintje of een knoop. Een knoop kan bijvoorbeeld heel mooi het midden van een bloem zijn. Let wel op als je iets diks hebt opgeplakt. Wanneer je nog iets op de achterkant wil schrijven, is het papier niet meer mooi vlak.

Dit artikel werd geschreven door Anouschka Vreugdenhil