Je kerstgevoel in een playlist

Jaaaa! Je mag weer heerlijk kerstmuziek luisteren zonder dat je raar wordt aangekeken! Om dit ultieme kerstgevoel samen te vatten, heb ik een playlist samengesteld op Spotify. Van bekende liederen in een ander vorm, tot nieuwe kerstnummers.  

Echt kerst

Onze Huis van Belle kerst playlist heb ik specifiek gericht op nummers die over het echte kerstverhaal gaan. Vaak gaan de kerstnummers die je op de radio hoort over de kerstman of cadeaus en sneeuw. Ondanks dat ik heerlijk kan mee blèren met All I Want For Christmas Is You en Last Christmas gaan deze nummers niet waar kerst om gaat. Laat deze playlist daarom je meenemen naar het echte kerstverhaal. 

How Many Kings

Een van mijn favo kerstnummers is How Many Kings van Downhere. Deze band maakte een kerstalbum waarop dit nummer stond. De tekst van het refrein vind ik zo gaaf, het omschrijft echt wat er gebeurde tijdens kerst. Het vertelt het verhaal waarin Jezus voor ons naar de aarde kwam als klein en kwetsbaar baby’tje, om vervolgens op te groeien en uiteindelijk aan het kruis te sterven voor onze zonden en daarna opstond en de dood overwon. Dat was altijd al het plan, uit liefde voor jou! Kijk, dat is nou echt kerst! 

Volg ons Huis van Belle Spotify account via deze link, of zoek ons in de zoekbalk als spotify:user:huisvanbelle  

Wat is jouw ultieme kerstgevoel nummer?  

Photo by Gareth Harper on Unsplash