Je kerstoutfit met een capsule wardrobe

Sinds september ben ik begonnen met mijn eigen Capsule Wardrobe. 37 stuks kleding waarmee je al je outfits moet samen stellen. Ik ben even gestrest geweest, want hoe maak ik mooie outfits voor Kerst en oudjaar?! Met maar 37 items die ik al in mijn kast heb…

Maar gelukkig ben ik er uit gekomen en ik ga jou er ook mee helpen!

Zwarte pantalon

Ik heb een aantal zwarte broeken in mijn capsule wardrobe. Waaronder een zwarte pantalon. Met die zwarte pantalon ga ik creatieve outfits maken. Een zwarte pantalon kan je namelijk zowel chic als casual dragen en is daardoor super makkelijk te combineren. Ik ga hem combineren met een jasje, een blouse, een coltruitje en een warme trui. Dit zijn de outfits!

Outfit 1

Als eerste combineer ik mijn zwarte pantalon met een rood jasje. Lekker kerstig!

Outfit 2

Als tweede combineer ik mijn zwarte pantalon met een glanzende blouse, zo maak ik mijn outfit chique. Wat een goede tip is om je kerstoutfit chique of juist casual te maken, is je keuze in je schoenen die je onder je outfit draagt. Zo kies ik voor mijn paar hakken onder mijn pantalon als ik voor chique wil gaan en sneakers onder mijn pantalon outfit met glansblouse voor een familiebezoek tussendoor.

Outfit 3

Verder kan je ervoor kiezen om je kersttrui of andere lekker warme trui boven je pantalon te dragen, als het  koud is of als je zin hebt in een cozy outfit.

Hakken eronder als je voor chique en eigenwijs wil gaan. Sneakers voor een kerstig casual lookje. Het leuke aan de zwarte pantalon is dat hij sowieso al netjes van zichzelf is. Mocht je twijfelen aan een outfit wat je chique en casual wil dragen: kies voor de pantalon.

Accessoires

Mocht je een outfit nou zo ontzettend leuk vinden en meerdere dagen aan willen (nadat je geroken hebt of ‘ie nog fris is :p), dan kan je ervoor kiezen om te spelen met accessoires. Een mooie haarband, een ander kapsel, of grote statement oorbellen geven je al een heel andere look met dezelfde outfit.

Creatief

Ik ben al bijna een half jaar verder, en ondanks deze issues nog steeds blij met mijn keuze voor de Capsule Wardrobe. Het is leuk dat ik hierdoor enorm creatief word in het samenstellen van mijn outfits en ik op deze manier nieuwe creatieve inzichten krijg.

Liefs! XOXO

Heb jij een speciale kerstoutfit?