Je kunt het aan!

Het is een raar jaar. De coronacrisis heeft de wereld op zijn kop gezet. In de zomer leek het weer een stuk beter te gaan: we mochten weer meer en hoefden ons aan minder coronaregels te houden. Sinds het herfst is moeten we er helaas weer aan geloven. Steeds meer besmettingen met steeds strengere regels tot gevolg. Een maximum aantal aan mensen dat bij elkaar mag komen, mondkapjes dragen, niet meer spontaan bij iedereen op visite. Misschien word je er wel onrustig van of angstig.

Altijd bij ons

In zo’n onrustige periode zou je bijna vergeten dat God altijd bij ons is en dat hij het beste met ons voorheeft. Maar dat Hij het beste met ons voorheeft, betekent niet dat we een soort onzichtbaar harnas om ons heen hebben dat ons beschermt tegen narigheid. Dat we niet ziek worden of dat ons niks ergs, verdrietigs of spannends kan overkomen.

Soms lijkt het allemaal té zwaar. Vergeet dan niet dat God trouw is. Hij zal niet toestaan dat de dingen die met je gebeuren te zwaar voor je worden. Hij is erbij om jou kracht te geven. Vraag Hem er maar om! Hoe zwaar het ook is, samen met God kun jij het aan. Met de ellende die op je pad komt, geeft Hij ook de uitweg, zodat je de moeilijke situatie kunt doorstaan. In de Bijbel staat:

God is trouw. Hij zal jullie altijd helpen. En hij zal ervoor zorgen dat jullie het kunnen volhouden, en dat jullie geen verkeerde keuzes maken.  (1 Korintiërs 10:13).

Ook al zijn we bang, we mogen op God vertrouwen (Psalm 56:4), Hij geeft ons kracht (Fillipenzen 4:13) en Hij is altijd bij ons (Sefanja 3:17).

Herken je het, dat je in een moeilijke situatie zat en je achteraf zag dat God erbij was en dat hij je geholpen heeft?

Als je bang of onrustig bent, kan het ook helpen om muziek te luisteren. In deze blog vind je vijf songs voor in de coronatijd!

Photo by Allef Vinicius on Unsplash