Jezus op social media

Stel, Jezus op social media: Hij heeft Facebook of Instagram. Wat zou Hij op Zijn pagina delen? Ik denk dat Hij de hele wereld een vriendschapsverzoek zal sturen, denk je niet? Als je het weigert dan stuurt Hij het gewoon telkens opnieuw. Hij zal niet opgeven om mensen uit te nodigen als vrienden.

Ik heb erover nagedacht wat Hij op Facebook zou zetten. Eerst duiken we even in Zijn verleden.
Stel je even voor dat er Facebook was toen Jezus hier op de wereld rondliep.

Facebookaccount: Jezus Christus, verlosser;

“Vandaag op bezoek geweest in Jericho. De Hoofdtollenaar Zacheüs verrast met mijn bezoekje, haha! Dat had hij echt niet verwacht!
Lekker bij hem gegeten en hem het goede nieuws mogen vertellen. Was gezellig man, tot de volgende ontmoeting mijn vriend! #iedervoorzichgodvooronsallen”.

Persoonlijke boodschap

En stel, Jezus op social media in het heden… Ik heb er even over nagedacht en ik denk dat Hij geen uitblinkend account zal hebben. Ik denk dat Hij zich zal mengen in social media als ieder van ons. Zijn foto’s zullen wel bijzonder zijn denk ik en Hij zal veel mensen raken door Zijn pure woorden.
Ik denk dat Hij enorm veel berichten zal krijgen op Zijn tijdlijn, zal Hij iedereen beantwoorden? Of zou Hij iedereen een persoonlijk bericht terugsturen, met een boodschap voor jou alleen? Hoe bijzonder zou dat zijn!

Facebookaccount: Jezus Christus, verlosser;

‘Vandaag op bezoek geweest bij (jouw naam invullen). Ik heb met haar gebeden, ik wist allang wat haar allemaal dwars zat maar ik ben blij dat ze het allemaal aan me wil vertellen. Wat ben je mooi gemaakt lieve dochter van mij, ik ben trots op jou. Leg je zorgen en al je leuke verhalen bij mij, ik bewaar alles wat je mij verteld in mijn hart en ben bij je, alle dagen van je leven, lief kind. #erisaltijdweliemand’

Wat zou jij doen als je het account van Jezus tegenkomt op Facebook? Zou je denken dat het een grap is of zou je geloven dat het echt jouw HEER is die contact met jou probeert te krijgen? Accepteer je Zijn vriendschapsverzoek of heb je nog even de tijd nodig? Dat is oké. Hij blijft je verzoeken sturen en schaam je niet om er niet gelijk vol vertrouwen op in te gaan.

Photo by dole777 on Unsplash