Joëlle bakt – brownie in a mug

Supersnelle brownie, gemaakt in een kopje. Ideaal voor als je tijdens het maken van je huiswerk ineens zin hebt in iets lekkers. Of als je vriendin belt dat ze over 5 minuten voor de deur staat. Of als je natgeregend uit school komt en iets warms wilt. Als het ‘die tijd van de maand’ is. Er is altijd wel een goede reden om deze makkelijke brownie te maken. Reden nummer 1: omdat je nu het recept gaat lezen en het dus wilt uitproberen.

Het is een recept dat je in allerlei varianten tegenkomt op internet – en dit is de mijne.

browniemug

Stap 1: Doe de boter in een kopje dat in de magnetron mag en smelt het.

Stap 2: Voeg het water, vanille-extract en zout toe. Roer even goed door. Ik gebruik zelf het liefst een vork om te roeren.

Stap 3: Doe de cacao in het kopje en roer het erdoor.

Stap 4: Roer de suiker erdoor.

Stap 5: En daarna de bloem. Goed mengen zodat er geen klontjes zijn.

browniemug1

Stap 6: Stel de magnetron in op 720 watt en doe het kopje met het browniemengsel 60 seconden in de magnetron. Als ie nog wat te nat is naar je smaak kun je telkens 10 seconden erbij doen, maar pas op dat de brownie niet verbrand.

Laat je brownie goed afkoelen. Dat is echt het enige nadeel aan dit recept: je moet langer wachten om het te kunnen eten dan dat je bezig bent om het te maken. Als het net uit de magnetron komt is het HEET! Ik heb nog wel 3 dagen last gehad van het puntje van m’n tong omdat ik zó graag wilde proeven.

browniemug2

Je kunt experimenteren met dit recept door dingen toe te voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een handje walnoten of van een snufje kaneel? En het is ook lekker als toetje met een bolletje ijs. Heb jij nog een lekker idee?