Joëlle bakt cakepops

Hoera! De zomervakantie staat voor de deur en hoe kun je dat beter vieren dan met iets lekkers? In deze blog laat ik je zien hoe je cakepops kunt maken. Dat zijn balletjes van cake, gedoopt in chocolade. Hmmmmm!

Gewone cake bakken
Bak eerst een gewone cake of cupcakes en laat deze afkoelen. Je hebt ongeveer 300 gram gebakken cake nodig voor 30 balletjes. Maak botercrème door 75 gram zachte (room)boter luchtig te kloppen tot het wit is en er dan voorzichtig schepje voor schepje 75 gram gezeefde poedersuiker door heen te mixen met een mixer. Eventueel kun je er een smaakje doorheen doen.

Neem de afgekoelde cake en verbrokkel deze in een kom. Doe er de botercrème bij en kneed het met je handen totdat je een stevige bal van een soort deeg krijgt. Draai hiervan balletjes zo groot als een stuiterbal. Leg ze op een bord of plaat met een stuk bakpapier en laat ze in de vriezer een halfuurtje hard worden.

Cakeballetje versieren
Smelt ondertussen 300 gram witte chocolade au bain marie. Als je levensmiddelen kleurstof hebt kun je een klein beetje door de chocolade doen, zo krijg je gekleurde cakepops! Zorg dat de chocolade warm blijft door de schaal op de pan te laten staan. Prik een cakeballetje aan een vork (een fonduevorkje werkt heel handig) en houd dat boven de pan. Neem een flinke lepel en schep flink was chocolade over het balletje heen totdat alles bedekt is. Schud voorzichtig zodat de overtollige chocolade er af druipt. Schuif een grote vork onder het balletje (zie foto)  en trek het kleine vorkje waar het balletje aangeprikt zit voorzichtig weg. Leg het balletje op het bakpapier. Je cakepop is klaar! Maak zo alle balletjes.

Je kunt de cakepops versieren zoals je wilt. Met discospikkels, gekleurde suiker of smarties bijvoorbeeld. Deze kun je het best gelijk op de cakepop leggen als de chocolade nog zacht is. Ik versierde de cakepops door ook melkchocolade te smelten en deze in een spuitzakje te doen (pas op, warm!) en lijntjes spuiten over de cakepops heen. Het marmereffect krijg je door eerst de melkchocolade er op te spuiten en vervolgens met een cocktailprikkertje er voorzichtig overheen te gaan.

Eigenlijk wilde ik weer cupcakes bakken, maar die kwamen een beetje scheef en ontploft uit de oven. Cakepops zijn dan een leuke manier om alsnog een mooi hapje op tafel te zetten! Heb jij nog leuke ideeën hoe je ze zou kunnen versieren?

Liefs!

Ps. Misschien heb je ze al een keer voorbij zien komen, want onze blogger Henrieke maakte ze op een stokje voor de bloggersmeeting . Die zijn ook echt heel gaaf geworden!