Joëlle bakt – cupcakes voor Moederdag!

Veel winkels zijn dit jaar gelijk van gele Paasetalages naar Moederdag roze gegaan. Nu kan ik niet vaak genoeg zeggen tegen  m’n moeder dat ik van d’r hou, maar met Moederdag even iets extra’s doen vind ik altijd erg leuk. Tegen de tijd dat het zo ver is zijn als het goed is de aardbeien ook weer superlekker. Daarom deze supercombinatie van cupcakerozen met aardbei! :D

SONY DSC

Voor 7 cupcakes

moederdagcupcakes

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2: Mix 100 gram boter in een kom zacht.

Stap 3: Doe de suiker en vanille essence erbij en mix het goed.

Stap 4: Voeg de eieren een voor een toe.

Stap 5: Schep het zelfrijzend bakmeel er lepel voor lepel bij. Meng het tussendoor totdat alle bloem is opgenomen.

Stap 6: Verdeel het beslag over 7 cupcakepapiertjes en bak de cupcakes in 25 minuten gaar. Laat de cupcakes daarna op een rooster afkoelen.

Aardbeienbotercrème

Ondertussen maak je de botercrème.

Stap 1: Doe de overgebleven 100 gram zachte boter in een kom en mix het even.

Stap 2: Verwarm de jam au bain-marie zodat de jam wat vloeibaarder wordt. Als er grote brokken aardbei in de jam zitten kun je die het beste eruit halen, anders heb je kans dat het spuitmondje van je spuitzak verstopt raakt.

Stap 3: Doe een lepel poedersuiker bij de boter en mix totdat alle poedersuiker is opgenomen. Voeg telkens een lepel toe, maar als je ongeveer de helft van de poedersuiker door de botercrème hebt gemixt doe je ook de jam erbij. Ga daarna door met het lepel voor lepel toevoegen van de poedersuiker. Blijf na het laatste beetje poedersuiker nog 5 minuten mixen voor een lekker luchtige crème

Stap 4: Doe de boter crème in een spuitzak en  spuit er rozen mee op de cupcakes. Hoe je rozen kunt spuiten leg ik uit in dit filmpje. In de eerste helft laat ik een gewone toef zien, vanaf 2:16 een roos.

Hartjes

Als laatste maak je de aardbeienhartjes. Dat is heel simpel eigenlijk. Was de aardbeien eerst en dep ze droog. Haal het kroontje van de aardbeien en snij ze in de lengte doormidden. Snij nu een puntje uit waar eerst het kroontje zat zodat er hartjes ontstaan. Tadaaa! :) Wel een tipje: maak de aardbeien pas op het laatste moment klaar, want ze worden er niet lekkerder van als ze al een paar uur op de cupcake liggen. Als er cupcakes overblijven kun je het beste de aardbei er vanaf halen voor je ze bewaard. Na 24 uur op een cupcake ziet die aardbei  er namelijk niet heel lekker meer uit. :(

27 april moederdag cupcakes aardbeien hartjes

Je kunt de cupcakes leuk presenteren op een schaaltje of dienblad, maar heb je mijn video over het maken van een cupcakeboeket wel eens gezien? Daar zijn deze rozencupcakes echt perfect voor!

De aardbeienhartjes zijn natuurlijk ook heel leuk in een fruitsalade. Of op de boterham tijdens het ontbijt op bed met Moederdag. Of om gewoon zo op te snoepen. ;) Geniet er van!