Joëlle bakt: gedoopte cupcakes

Een standaard cupcake met toef, maar toch niet helemaal… Deze cupcakes zijn namelijk gedoopt in chocolade! Daardoor kun je niet zien wat er onder de chocolaag zit, wat de verrassing des te groter maakt als je je tanden er in zet. Jummie!

1. Klop de boter en suiker samen tot een zachte massa.
2. Voeg de eieren toe en mix goed.
3. Doe schepje voor schepje het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder bij het beslag en mix totdat alles goed door elkaar gemengd is.
4. Vul je cupcakevormpjes voor ongeveer 2/3e met beslag.
5. Bak de cakejes in 25 minuten gaar in een oven op 170 graden.
6. Laat de cakejes goed afkoelen.

Tijd voor de botercrème. Maak de botercrème zoals in deze blog staat. Geef er een lekker smaakje aan met bijvoorbeeld een smaakstof of een beetje jam. Ik heb mijn botercrème ook een leuk kleurtje gegeven voor het effect als ‘ie onder de chocoladelaag vandaan komt.

1. Spuit op elke cupcake een mooie toef botercrème en zet ze een half uurtje (of langer) in de vriezer.
2. Smelt 400 gram chocolade au bain marie (in een kom op een pan met water die op het vuur staat).
3. Haal de cupcakes uit de vriezer en doop ze voorzichtig één voor één in de chocolade zodat de toef bedekt wordt met chocolade.
4. Doe alle cupcakes weer een poosje in de vriezer zodat het goed hard wordt en doop ze dan nog een keertje met chocolade :-)
5. Eventueel kun je de cupcakes nog versieren met spikkels zolang de chocolade zacht is.

Zoals je op de foto kunt zien waren mijn toeven nogal rommelig. Onze vriezer zit nogal vol dus er waren een paar die met de bovenkant tegen de vriezer waren gekomen. En toen ik de lade iets te hard opentrok vielen er ook nog een aantal om! Rustig werken dus, wil je het mooiste effect krijgen :-)

Als je wat cacaopoeder, chocoladepasta of gesmolten chocolade toevoegt aan de botercrème worden dit echte chocobommetjes. Perfect voor De Tijd Van De Maand, wat altijd een prima excuus is voor wat extra chocoladeconsumptie. Voor mij tenminste wel :-)