Joelle bakt: het Belle-cakeje!

Tijd voor de tweede cupcake! Ik ben hiervoor eerst eens in de koelkast gedoken om te kijken wat ik nog had. Gelukkig ben ik een beetje een hamsteraar en heb ik ááááltijd genoeg in huis voor in elk geval cupcakes. Onder in de koelkast vond ik ook nog een half bakje mascarpone. Ik houd al een poosje een boekje bij met lekkere recepten en daarin heb ik ook al eens een mascarponetopping voor cupcakes opgeschreven. Het was een beetje spannend met proeven, omdat ik twee recepten die ik al kende gecombineerd heb tot een nieuw cakeje. Het resultaat? Ont-zet-tend lekker! Ik noem dit cakeje dan ook de Belle omdat ik het speciaal voor alle Belle’s hier verzonnen heb. :-)

Speciaal voor alle Belle’s: het Belle-cakeje!

Cranberrycupcakes met mascarpone topping

Voor het maken van deze cupcakes heb ik gedroogde cranberry’s gebruikt, omdat verse cranberry’s meestal tot ongeveer half februari verkocht worden. Als je ook gedroogde bessen gebruikt is het lekkerder om ze vooraf even laten wellen. Dit doe je door ze een poosje in gekookt water te leggen. Voor je ze gaat gebruiken moet je ze wel weer even afgieten. Ze hebben een beetje vreemde smaak, maar in cupcakes zijn ze heerlijk en zitten ook nog eens vol vitamine C!

Cranberry’s in je cupcake

Om het beslag te krijgen neem je de boter en de witte basterdsuiker. Meng ze met een garde in een beslagkom samen tot een gladde massa. Voeg het ei en de twee eetlepels melk toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder samen en klop het lepel voor lepel door je beslag. Als alles er door zit moet het een mooi glad beslag zijn. Pak nu een lepel. Hiermee schep je de cranberry’s voorzichtig door het beslag. Vul de cupcakepapiertjes (ongeveer half vol) en zet de cupcakes zo’n 15-20 minuten in een op 180 °C verwarmde oven. Laat ze als ze klaar zijn goed afkoelen.

Topping van mascarpone

Nu is het tijd voor de topping. Hiervoor kun je ook een andere volvette kaas nemen, maar ik ben echt helemaal verzot op mascarpone. Het is zó ontzettend lekker! In tiramisu bijvoorbeeld, maar dus ook bij deze Belle-cupcakes.

Doe de mascarpone en de boter in een kom en mix dit op de hoogte stand tot een glad en luchtig mengel. Zeef de poedersuiker (doen! Je zult zien waarom) en voeg dit lepel voor lepel toe aan wat er al in je kom zit. Roer het alvast een beetje door voordat je begint met mixen. Poedersuiker gaat namelijk gigantisch stuiven als je het ineens snel beweegt en daardoor kan er suiker in je mixer komen. Ik ben een beetje ongeduldig en gooide altijd gelijk grote scheppen poedersuiker bij in m’n kom. De wolken vlogen dan om m’n oren en m’n moeders mixer begon op een gegeven moment een heel raar geluid te maken… Foute boel dus. Als je alle poedersuiker er bij hebt mix je nog even door op de hoogste stand. Zet het daarna weg in de koelkast tot je het gebruiken gaat.

Versieren van je cupcakes

Als je cupcakes goed afgekoeld zijn kun je de topping er op doen. Ik gebruikte een spuitzak, maar omdat het niet echt een stevige crème is of zo kun je het er ook prima met de achterkant van een lepel opsmeren. Vervolgens kun je ze versieren. Daarvoor nam ik de roze strooibus van Lillifee (ligt bij ongeveer elke super wel in het schap). De vlindertjes maakte ik met een ponsje en wat eetpapier. Zo’n ponsje is eigenlijk voor papier, maar ook heel goed te gebruiken bij eetpapier dus. Je kunt ze kopen bij hobbywinkels, maar ik vond deze in het Kruidvat bij de knutselspullen (liggen ze momenteel nog). Wie weet heb je er ergens nog eentje in de la liggen. Het eetpapier vind je in de betere snoepwinkel. Oh, en die supercoole stipjespapiertjes komen gewoon bij de Albert Heijn vandaan!

Nou, wat vinden jullie van deze Belle-cakejes? Ik hoop je ze net zo lekker vind als ik. Laat je het even weten hoe ‘ie smaakte? En als je er een foto van maakt.. Plaats ‘m op Belle’s Facebook. Lijkt me heel leuk!