Joelle bakt ijscupcakes

De zomer is voorbij, maar dat is geen reden om niet te genieten van een lekker ijsje! Ik heb de hele zomer gewerkt en ben niet één keertje naar het strand geweest. Lekker met je tenen in het zand, likkend aan een ijsje. Met deze ijscupcakes kan ik de schade een beetje inhalen… ;-) Ze zijn niet koud, maar zien er wel heel leuk uit. Voor de topping kun je allerlei soorten botercrème gebruiken, in welke smaak je ook maar lekker vindt.

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 2: Maak 1 x het basisrecept voor cupcakes.

Stap 3: Schep in elk ijsbekertje ongeveer 35-40 gram cupcakebeslag. (2/3e vol)

Stap 4: Zet de ijsbekertjes op een bakplaat of in een cupcakeblik (als dat past).

Stap 5: Bak de ijsbekertjes met beslag 25 minuten. Ze zijn gaar als een satéprikker of breinaald er schoon uit komt als je er in prikt.

Stap 6: Laat de cupcakes afkoelen

Stap 7: Smelt de chocola au bain marie. Hoe dat moet staat hier beschreven. Laat de gesmolten chocola afkoelen, maar zorg dat het zacht blijft.

Stap 8: Klop de roomboter helemaal zacht.

Stap 9: Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe en mix tussendoor goed.

Stap 10: Doe als laatste de chocolade erbij. Blijf goed mixen tot je een egale botercrème hebt.

Stap 11: Doe de crème in een spuitzak en spuit mooie toeven op je ijsjes, net als een softijsje. Versier je ijsjes met een parasolletje. Van die glitterstokjes die in restaurants vaak op een ijsje zitten zien er natuurlijk ook heel leuk uit!

Zulke cake-ijsjes deelde ik in groep acht (veel te lang geleden dus) eens uit op mijn verjaardag. Ik ben drie dagen voor kerst jarig, dus zomers ijsjesweer is er dan niet. Alleen ijs op de sloot. ;) Maar deze leuke cupcakes geven toch een beetje dat zomerse gevoel! Heb jij al zin in een ijsje?