Joëlle bakt limoentaart met bastognekoeken

In het bakalfabet ben ik ondertussen bij de letter l gekomen. En wat kun je beter bakken dan een limoentaart. Een heerlijke frisse taart die er ook nog eens heel professioneel uit ziet.

Boodschappenlijstje:

  • 260 g Bastognekoeken
  • 100 g boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • sap van 4 limoenen
  • 4 eieren (gesplitst)
  • 150 g suiker
  • 50 g water

Bodem

Stap 1: Maak de bastognekoeken tot kruimels. Het makkelijkste om dit te doen is alle koeken in een zak te doen en dan met een deegroller op de koeken te slaan.

Stap 2: Laat in een pannetje de boter rustig smelten en doe daarna de koek kruimels erbij.

Stap 3: Roer de koek kruimels goed door de boter heen zodat alles goed nat is en aan elkaar gaat plakken.

Stap 4: Doe het mengel in een vlaaivorm en druk alles aan met de bolle kant van een lepel. Laat de koelbodem opstijven in de koelkast.

Vulling

Stap 1: Splits de eieren en bewaar het eiwit. Zorg dat er bij het eiwit absoluut geen dooier bijkomt anders kun je het eiwit niet meer gebruiken.

Stap 2: Klop de eigelen luchtig samen met de gecondenseerde melk.

Stap 3: Rasp van 1 limoen de schil en doe dit door het ei-gelenmengsel. Gebruik het liefst een biologische limoen ivm de bestrijdingsmiddelen op de schil)

Stap 4: Pers alle 4 de limoenen uit (120 ml) en giet het sap bij het eiermengsel.

(De vulling is klaar als het een egaal mengsel is op yoghurtdikte.)

Stap 5: Giet het mengels in de vorm bovenop de koekbodem.

Stap 6: Bak het voor 15 minuten op 160 graden totdat het stevig is. Laat hem daarna afkomen en zet hem voor een nacht in de koelkast.

Topping

Stap 1: Mix de eiwitten helemaal stijf. Het moet zo stijf zijn dat je de bak op zijn kop kunt houden en er niks uitvalt.

Stap 2: Laat in een pannetje het water en de suiker koken.

Stap 3: Voeg het suikerwater heel voorzichtig toe aan de eiwitten

Stap 4: Verdeel het schuim over de taart met een spuitzak of lepel.

Stap 5: Met een brander kun je de bovenkant van het schuim iets aanbranden voor het effect.

Stap 6: Strooi er nog wat vers geraspte limoenschil overheen.

limoentaart, bastognekoeken, bakken, huisvanbelle

Hou jij van limoen?