Joëlle bakt: pink ombre cake

De ombre-trend is helemaal hip. Je haar, je nagels, de toffe sjaal van Ruth. Overal zie je een kleurverloop van wit naar kleur. Deze taart past daar helemaal bij, zonder dat ie van buiten al de verrassing uit de doeken doet. En hij smaakt fabulous! Ik serveerde ‘m op mijn verjaardag en in no-time waren zelfs de laatste kruimeltjes vertrokken… 

De cake op de foto is gemaakt van luchtig biscuit maar het kan natuurlijk ook met gewone cake. Maak hiervoor het cakebeslag zoals je dat altijd doet en ga vervolgens verder bij stap 2.

Let op: het afwerken van de taart kan pas een dag na het bakken en maken van de vulling!

1. Neem 630 gram biscuitmix en mix dit met 10 eieren (maat M) en 65 ml water. Mix het vervolgens nog eens minimaal 10 minuten op de hoogste stand tot de mix bijna wit is.
2. Doe een zesde van het beslag in een ingevette springvorm van 20 cm en bak dit in ongeveer 15 minuten gaar in een op 180 graden voorverwarmde oven. Dit is je eerste laag taart. Laat het afkoelen op een taartrooster.
3. Doe een paar druppels kleurstof in het beslag en mix dit even goed zodat er een egaal kleurtje ontstaat. Bak een vijfde van het beslag weer in een 20 cm springvorm in 15 minuten gaar.
4. Doe weer een paar druppels kleurstof in het beslag, mixen en bak vervolgens een vierde deel af. Enzovoort. Uiteindelijk krijg je zes gelijke taarten, waarbij elke taart telkens een tint donkerder is dan de vorige.
5. Neem een pannetje en zet dit op een laag vuur. Doe hier 200 ml slagroom en 200 gram witte chocolade in. Blijf net zo lang roeren totdat alle chocolade gesmolten is en haal de pan dan van het vuur om het af te laten koelen.
6. Als alles afgekoeld is moet je de cakes luchtdicht verpakken en opbergen. De afgekoelde chocoladeslagroom moet minimaal een nacht de koelkast in voor je verder kunt.
7. Neem de chocoladeslagroom en klop deze net zo stijf als gewone slagroom.
8. Snijd de taarten in allemaal even dikke horizontale plakken. Dit zijn de lagen die je in de taart ziet. De restjes heb je niet nodig.
9. Pak je eerste laagje taart (licht of donker, net wat je onderaan wilt) en besmeer deze met een laagje jam. Doe er nu een dun laagje chocoladeslagroom op. Plaats er nu het volgende laagje taart op. Besmeer deze ook weer met jam en chocoladeslagroom. Herhaal deze stappen totdat het laatste laagje taart als een deksel op je stapel ligt.
10. Op het deksel moet geen jam, maar alleen een flinke schep van de chocoladeslagroom. Neem een spatel en verspreidt de chocoladeslagroom over de taart en langs de zijkanten, net zo lang tot alles bedekt is met een laagje en je ‘m er mooi vind uitzien. Gebruik zoveel chocoladeslagroom als nodig is.
11. Zet de taart in de koelkast tot je ‘m gaat serveren.

Tip: Als je de taart met gewone cake maakt in plaats van met biscuit is de taart een stuk machtiger en kun je dus kleinere puntjes snijden.

Tip 2: Geen fan van witte chocolade? Vervang de chocoladeslagroom door botercrème.

Nou, wat vinden jullie ervan? Het is een klusje dat veel tijd kost, maar het is zeker de moeite waard! Natuurlijk kun je in plaats van één kleur ook een regenboogtaart maken! Kies hiervoor zes kleurtjes en verdeel je beslag over zes kommen. Kleur elk kommetje beslag met een ander kleurtje. Bak het beslag uit elke kom apart zodat je zes gekleurde taarten krijgt en ga dan verder bij stap 5. Superleuk voor een rainbowparty!