Joelle bakt: Quinoa cubes

Toen ik vorig jaar met dit alfabet startte heb ik alle letters opgeschreven en ben daar recepten bij gaan verzinnen. Al vrij snel had ik achter bijna elke letter een recept bedacht. Maar die Q, wat moest ik daar toch mee? Ik wilde een zoet alfabet maken, en dus niet smokkelen met de Q van quiche. Want een quiche is hartig, en anders is het gewoon taart. Vind ik. Al m’n kookboeken doorgebladerd, maar niks zoets te vinden. Zelfs in de Bakbijbel – Rutger bakt van A tot Z gaat Heel Holland Bakt winnaar Rutger van den Broek in het register vanaf de P sneaky door naar de R. Maar zo ben ik niet. ;-)

Gelukkig is quinoa tegenwoordig prima te verkrijgen én kun je dit prima poffen tot knappige korreltjes.

Nodig voor 20 quinoa cubes:

50 g quinoa

50 g rozijnen

50 g noten (walnoten, amandel, pecan)

200 g pure chocolade

Aan de slag:

Stap 1: Eerst moet je de quinoa poffen. Spoel de quinoa met water in een zeef en laat het goed uitlekken. Zet een koekenpan op het fornuis en laat m goed heet worden. Doe vervolgens de quinoa in de pan. Deksel erop en de quinoa laten poffen. Het klink niet als popcorn, maar zacht geplop. Schud een beetje met de pan om de korrels los te laten komen en zorg dat het niet verbrand. Bij mij duurde het ongeveer 3 minuten toen voor het merendeel gepoft was. (en de eerste portie mislukte omdat ‘ie verbrandde, dus het is goed opletten)

Stap 2: Snij/hak de rozijnen en noten in kleinere stukjes.

Stap 3: Smelt de chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is meng je de gepofte quinoa, rozijnen en noten erdoor.

Stap 4: Schep het mengsel in een siliconen vorm (ik gebruikte een ijsblokjesvorm, maar een bonbonvorm kan natuurlijk ook) of maak met een koffielepel / eetlepel hoopjes op een stuk bakpapier, op die manier krijg je ‘rotsjes’. Laat ze opstijven in de koelkast.

Juist als klein blokjes in de ijsblokjesvorm ( de ‘cubes’) vind ik ze heel leuk om te serveren, maar als ‘rotsjes’ zijn ze ook mooi. Een lekkere bite, niet superzoet en heel smaakvol.

De Huis van Belle agenda is uit! Deze agenda heeft meer ruimte om in te schrijven, er is ruimte voor je geodriehoek én we hebben elke week een leuke challege voor je bedacht die je helpt om van jezelf te houden of leuke dingen voor anderen te doen! Die wil je natuurlijk hebben en bestellen doe je hier!

PS: Als je nu clublid wordt, dan krijg je de agenda bij een abo!